Hur man säljer en bil med en Smog Check

Smog kontroller krävs av California DMV. Att ha smog check certifikatet redan finns kommer att göra att göra en bil mer attraktiv för Kalifornien köpare. Saker du behöver
Smog Check
Bil Värdering annons
Visa fler instruktioner
1

Utför en diagnostisk kontroll på bilen. Begära en utskrift från mekaniker som anger alla nödvändiga reparationer. Om reparationerna är mer än värdet på bilen, sälja bilen "som är." Utför en titel check med Institutionen för motorfordon för att se till att det inte kommer att vara några problem med att överföra äganderätten till en ny ägare.
2

Kontakta flera mekanik och få reparation offerter för de behövs större reparationer . Välj en mekaniker du är mest bekväm med.
3

Utför en smog check på bilen. Om bilen inte passerar, begära en utskrift av de frågor som måste lösas för att få bilen att lyckas passera smog check. Den Kalifornien DMV påstår, "Fordon som är sex eller mindre modell-år gammal är klingat från biennalen smog check inspektion krav. För fordon med registrering förnyelser grund i kalenderåret 2008, de renade åren omfattar 2003 till 2008."

4

tillbaka bilen till mekaniker för att få dessa reparationer tas om hand. Ta bilen tillbaka för en smog check.
5

När bilen passerar smog check, ta den till en automatisk detailer att få insidan ordentligt rengjorda. Få mattor shampooed. Köp mattor.
6

Få utsidan tvättas och vaxas. Kontrollera slitbanan på däcken. Byt däck som är slitna tunna.
7

Value bilen. Jämför värdena på Edmonds och Kelly Blue Book med jämförbara listor på nätet platsannonser, eBay och Auto Tidningar Trader. Kom upp med ett marknadsvärde för din bil utifrån dina jämförelser och forskning.
8

Få en digitalkamera eller låna en. Ta bilder av insidan och utsidan av bilen. Samla de specifikationer om bilen, såsom körsträcka, märke, modell år och skapa en annons för att främja bilen.
9

Anmäl dig online Annonser och lista din bil till försäljning. Köp utrymme i tryckta platsannonser som börjar den på $ 19 eller mer i veckan. I boken, "Clueless Om Cars: En enkel guide till Bil Underhåll och reparation" Lisa Christensen skriver, "Du vill vara ärlig om bilens historia och kondition med andra ord, låt en potentiell köpare vet allt du vill. vet om du var köparen. "
10

Run annonser i Auto Trader nätet och publikationer skriva ut. Registrera dig för eBay Motors och lista din bil. EBay tar ut en procentandel av försäljningen av bilen samt en notering avgift.
11

Möt intressenter personligen. Ride tillsammans med dem för testkörningar. Ge köpare med all nödvändig dokumentation. I boken, "California", Andrea Schulte-Peevers skriver att bilköpare måste "ta smog certifikat, försäkringsbevis, tillsammans med ägandet titeln (den rosa slip") och köpebrevet. "
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150317.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.