Vad är skillnaden mellan en privat försäljning och en offentlig auto auktion?

En privat försäljning av en bil är när du köper auto direkt från en annan person som är den nuvarande ägaren av den bilen i en en-till-en transaktion. En offentlig auto auktion är när många köpare och många säljare samlas på ett ställe för att köpa eller sälja flera bilar samtidigt. Vad är en Private Auto salu?

Tänk att en person äger en bil som han vill sälja. Han annonserar det i lokaltidningen platsannonser, kanske, och sedan säljer det till en annan person. Detta är en enkel privat auto försäljning.
Vad är en offentlig auto auktion?

Många företag kör offentliga auto auktioner. De som vill sälja sin bil och de som vill köpa en samlas vid avtalad tid och plats. En efter en bilarna bjuds ut till försäljning och potentiella köpare bud på var och en. Högstbjudande får bilen.
Vilka är fördelarna med en privat Auto salu?

Vanligtvis ett privat auto försäljning kommer att leda till ett högre belopp av säljaren. Det kan också leda till ett lägre pris för köparen. För det finns ingen avgift går till en auktion företag. Dessa avgifter kan vara så mycket som 60 procent av det klubbade priset för en clunker till 4 procent för en sen modell auto. Däremot kan ett privat auto försäljning tar mycket längre: det är inte den tid reklam det, tillbringade snarare tiden väntar på en köpare att svara Addera Vilka är fördelarna med en offentlig auto auktion <.? br>

grund av de avgifter som ska betalas en auto auktion kan leda till ett lägre pris för säljaren och även ett högre pris till köparen. Däremot är värdet på en auktion som du är nästan säker på att bilen kommer att sälja den dagen snarare än att behöva vänta på en privat köpare.
De avgörande faktorerna

besluta om att gå med en privat försäljning eller en offentlig auktion för att sälja din bil till stor del beror på vilken du värdesätter mest:. tid eller pengar

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150182.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.