Hur man säljer bilar i en recession

I en lågkonjunktur är det svårt att sälja någon big-biljett objekt, inklusive en bil. Folk har inte så mycket pengar att spendera, och de är försiktiga med att lägga ut en stor summa pengar på en gång. Du måste vara lyhörda för deras synpunkter och vara flexibel i ditt arbetssätt för att sälja en bil i en recession. Instruktioner
sälja bilar i en lågkonjunktur
1

Ställ ett rimligt pris för din bil. I en lågkonjunktur, söker man efter en bra affär, så om din bil är konkurrenskraftigt prissatta, kommer det att ge dig ett försprång. Lita inte på Blue Book priser. Kolla annonser och online bilförsäljningen webbplatser för att få en uppfattning om ett realistiskt pris. En bok kan berätta att en bil är värt ett visst belopp, men att information är värdelös om folk betalar mindre i den verkliga världen. Lämna lite utrymme att förhandla, eftersom de flesta människor kommer att förvänta dig att sänka priset i stället omedelbart gå med på att betala det angivna beloppet.
2

Hitta fria källor för reklam. Traditionellt har många säljare annonserat sina bilar i tidningen radannonser. I en lågkonjunktur, kanske du inte har så mycket pengar att spendera på annonser. Börja med gratis webbplatser som Craigslist. Om dina gratis annonser är ineffektiva, kan du gå vidare till betalda platser och tidningar senare. Du kanske också kunna publicera information om din bil på anslagstavlor i närbutiker och andra högtrafikerade områden. Sätt en skylt i bilen reklam att det är till salu, så det verkar som en fri rullande billboard.
3

När du hittar en intresserad köpare, vara beredd att bevisa att bilen har varit väl omhändertagen. I en lågkonjunktur, köpare vill ha några garantier för att bilen de köper inte kommer att vara en citron. Om du har varit flitig om oljebyten, tune-ups och annat underhåll, har dokumentationen redo att visa potentiella köpare. Dessutom, om du har haft några större arbete, producerar dessa kvitton också.
4

Spela upp alla andra fördelar med att köpa din bil. I en lågkonjunktur, köpare vill ha extra mervärde för sina pengar. Är din bil täcks fortfarande under en återförsäljares garanti eller en som du kan ha köpt? Låt köparen veta, eftersom sådana garantier kan ofta överföras till den nya ägaren. Om din bil är högt värderade i termer av reparationer och tillförlitlighet genom Consumer Reports eller annan legitim källa, påpeka detta för potentiella köpare.
5

Erbjud ett särskilt incitament för att köpa din bil. Exempelvis upplyser köparna, "Om du köper min bil, jag ska betala för ditt första år av Auto Club medlemskap." Kostnaden för att du är relativt minimal, men detta kommer att ställa dig bortsett från andra säljare. Det kommer också att göra ett fynd-medvetna köpare känns som om han får något extra för sina pengar.
6

Var beredd att förhandla. Det kan vara smärtsamt att få mindre pengar än vad man väntade, men i en lågkonjunktur är det ibland bättre att låta bilen gå för ett lägre pris än att fortsätta leta efter en annan köpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150132.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.