Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man använder Matolja för dieselbränsle

Med gaspriserna fortsätter att skjuta i höjden, har många människor vände sig till alternativa bränslen. En energikälla som har använts i årtionden är matlagning eller vegetabilisk olja i dieselmotorer. Fördelarna med att använda vegetabilisk olja är att det är väldigt billigt, inte avger skadliga kemikalier i atmosfären, och inte nödvändigtvis kräver omfattande ändringar. En normal dieselfordon kan drivas med en blandning av vegetabiliska och diesel, och du kan ändra dieselfordon med en två-tank-system som verkar främst på vegetabilisk olja. Saker du behöver
Matlagning Cloth olja Indonesia, filter måla, eller finmaskigt att använda för filtret
Dieselbränsle bil
Bränsle växelsystem (rekommenderas)
Visa fler instruktioner

1

Hitta en tillgänglig leveranser av vegetabilisk olja. Även om du kan köpa vegetabilisk olja från hyllan och sätta den rakt in i tanken, skulle det vara mindre kostnadseffektivt än att bara köpa diesel rakt ut. Många restauranger ge bort använd matolja om du ger dem ett enkelt sätt att bli av med den.
2

Samla renaste högkvalitativ olja. Vid insamling från restauranger eller andra platser, se till att oljan är i flytande eller halvflytande form vid rumstemperatur. Om det inte är, brinner det inte bra i en motor. Kinesiska restauranger har oftast god kvalitet olja.
3

Filtrera vegetabilisk olja innan du lägger den i tanken. Om du använder matolja från en restaurang eller "smutsig" olja, måste du välja det före användning. Filter allt från finmaskiga skärmar till duk. Allt som låter oljan droppa igenom samtidigt fånga bitar av mat och andra små bitar fungerar.
4

Store den uppsamlade och renade oljan i en tank som är lättillgängligt. Se till att behållaren lagra oljan är täckt och lagras separat från elementen. Att sätta upp en permanent behållare för att lagra olja gör saker mer praktiskt. Genom att skapa en permanent container, överväga att lägga den några meter från marken, och installera en kran nära botten som kommer att tillåta enkel överföring av oljan till mindre behållare.
5

Blanda oljan med premien dieselbränsle, eller använda en två-tanksystem. Blandning med dieselbränsle tillåter fordonet att starta lättare och fortsätta köra i kyla. Om du använder en två-tank-system

, använd vanlig diesel för att starta motorn, och när den vegetabiliska oljan värms upp, byta bränslet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134831.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.