Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur du spelar in bränsle körsträcka för en Dodge Cummins

På grund av de ökande kostnaderna för bränsle, som fått större bränsle körsträcka har blivit en stor oro bland ägare av fordon med dieseldrivna motorer. Ett av de första stegen mot att uppnå bättre bränsle körsträcka är korrekt registrering och beräkning av fordonets bränsleekonomi. Genom att registrera bränsle körsträcka, kommer du att ha en bättre förståelse om din Dodge Cummins presterar tillverkarens normer. Genom en jämförelse av tidigare poster, kommer du också att kunna anpassa dina körvanor för att uppnå bättre effektivitet. Saker du behöver
Pen Notebook
eller penna
Visa fler instruktioner
1

Fyll Dodge tank med diesel. Du måste vara noga med att inte överfylla tanken. Stanna så fort pumpen klickar av för första gången.
2

Record aktuell mätarställning i din anteckningsbok. Om din Dodge fordon har en trippmätare, kan du återställa den till noll snarare än att skriva körsträcka numret i en anteckningsbok.
3

Styr din Cummins-drivna Dodge som vanligt. Under denna tid, är det viktigt att komma ihåg att köra i staden mer än vanligt, dragande eller bogsering av tunga laster och /eller överdriven tomgångskörning av motorn får skeva din slutliga bränsle körsträcka siffror. Fortsätt köra tills det är dags att fylla på bränsletanken.
4

tillbaka till samma station där du ursprungligen köpte diesel. Refill Dodge bränsletank. Återigen, bara fylla på den punkt där pumpen klickar av för första gången. Titta på pumpen för att se hur många liter bränsle du bara sätta i tanken. Skriv antalet gallons i din anteckningsbok. Också, innan du drar ut från bensinstationen, skriv ner den nuvarande mätarställningen, subtrahera sedan föregående mätarställning för att se hur många miles du har kört. Om du använde en trippmätare, helt enkelt skriva ner det nummer som visas.
5

Divide hur många miles Dodge har drivits av det antal liter som behövs för att fylla på bränsletanken för att få ditt bränsle körsträcka. Till exempel, om du lägger 250 miles på Cummins motor och du lagt 13 liter till bränsletanken, skulle du dela 250 med 13. I detta fall skulle det bränsle körsträcka vara 19,2 miles per gallon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134978.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.