Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man installerar en Diesel hjälptanken

En extra diesel bränsletank monterad i botten av din dieseldrivna lastbilar kan vara precis vad du behöver om du reser till avlägsna områden där diesel tankställen är långt och några mellan. En extra bränsletank kan också utöka din resa utbud av flera hundra miles. Genom att installera en tank som har en pump handtag fastsatt, kan du tanka din egen lastbil samt alla andra dieseldrivna fordon från bränsletillförseln i extra tank. En extra dieseltank kan installeras på en dag. Saker du behöver
9/16 "borr
Electric drill
(4) ½" förzinkade bultar
(4) Brickor
(4) Låsmuttrar
Skiftnyckel
Filter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

städa ur sängen av din lastbil vid fronten där tanken ska installeras. Ta sängen mattan om sådan finns.
2

Använd en medhjälpare och lyft den extra tanken i sängen och placera den på framsidan av sängen nära kupén. Placera tanken så det finns gott om utrymme runt framsidan och sidorna av sängen. Låt inte tanken att röra vid sängen eller väg vibrationer kunde bära ett hål i tanken.
3

Bifoga en 9/16-inch borr till en borrmaskin och borra hål genom flaket, med hålen i tanken monteringsflänsar som en guide.
4

Push ½-tums galvaniserade bultar genom monteringsflänsarna och i de borrade hålen. Bifoga låsbrickor och låsmuttrar till den gängade änden av bultarna från under fordonet och dra åt med en skiftnyckel i medurs riktning.
5

Prime tankens pumpen genom att ta bort bränslefiltret sitter på toppen av tanken med ett filter skiftnyckel i moturs riktning. Fyll filtret med diesel och skruva tillbaka den på filterhuset för hand tills den sitter. Dra åt filtret ytterligare ½ varv med filtret skiftnyckel i medurs riktning.
6

bort tanklocket på toppen av tanken och fylla din extra tank på ett dieselbränsle bensinstation. Sätt tillbaka locket. Slå på pumpen på toppen av tanken och placera bränslemunstycket till fordonets tank öppning när du vill överföra bränsle från den extra tanken och in i bilens primära bränsletank. Tryck ner munstycket handtaget för att starta flödet av bränsle, och släpper av handtaget när den primära tanken är full. Stäng av bränslepumpen ut när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134845.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.