Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Diesel Fuel Pump Specifikationer

Dieselmotorer komprimera luft för höga tryck inuti en cylinder, sedan injicera finfördelad diesel i cylindern vid hög hastighet. Detta initierar en serie av kemiska reaktioner som orsakar blandningen till självantända. En dieselmotor s insprutningspump är en ytterst viktig komponent eftersom tidpunkten för bränsleinsprutning är kritisk för denna operation. Ett dieselbränsle Systemet är även sammansatt av en regulator och en bränsletillförsel pump. Inline bränsleinsprutning

Inline diesel bränsleinsprutning använder en kamaxel som drivs av motorns vevaxel och en separat kolv och cylindern pumpelement för varje cylinder. Bränslet levereras av tillförselpumpen till injektorn pumpen. Den injektor pumpen trycksätter diesel och levererar den till injektionsmissbrukare i varje cylinder genom höga linjer bränsletrycket.

En tvåtakts dieselmotor, driver bränslepumpen kamaxeln med samma hastighet som motorns vevaxel. I en fyrtaktsmotor, är pumpens kamaxel som drivs med halva motorns vevaxel hastighet.
Common Rail

Modern dieseltekniken är tystare, effektivare och mindre förorenande än äldre system. Bränsle som utnyttjar nya högtryckspumpar och elektroniska kontroller kan leverera diesel till motorn genom en gemensam järnväg i stället för högtryck. Pumpen trycksätter bränslet och skickar den till common rail, som lagrar den vid tryck av upp till 2000 bar. En bar är lika med 14.53 pounds per square inch, så bränslet i skenan hålls på upp till 29.000 psi. Den konstant tillförsel av trycksatt bränsle i skenan levereras i cylindrarna med elektroniskt styrda insprutare. Järnvägssystemet eliminerar buller, vibrationer och prestanda frågor gemensamt med äldre diesel-teknik.
Electronic Diesel Control Unit

elektroniska diesel styrenheten styr mängden bränsle skickas till järnväg från matarpumpen och tidpunkten för injektion i cylindrarna genom de piezoelektriska manöverdon som driver spridarna. Den består av sensorer som ständigt övervakar motordriftsparametrar, de ställdon på varje cylinder och en elektronisk styrenhet. Styrmodulen övervakar temperaturen på kylvätskan, bränsle och tilluft samt motorns varvtal och gaspedalens läge. Hantera dessa faktorer tillåter styrenheten att beräkna den bästa injektionen processen och mängden bränsle som skall sprutas. I kommersiella fordon, kan styrenheten kan användas som en regulator för att begränsa fordonets hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134981.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.