Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur förstå dieselpumpar

En dieselmotor använder mycket komprimerad luft för förbränning i stället för ett tändstift, som en typisk bensinmotor gör. En dieselpump är ansvarig för att driva precis rätt mängd luft och bränsle in i förbränningsrummet för att producera el. Mängden komprimering behövs för att producera rätt temperatur till förbränningen är omkring 15.000 pounds per kvadrattum (psi). Det bästa sättet att förstå dieselpumpar är med en praktisk demonstration där du följer en cylinder inuti dieselmotor som det går igenom sina olika stadier av kraftproduktion. Saker du behöver
Cylinder
Air ventil
Bränsleventil
Avgasventil
Visa fler instruktioner
1

Skjut cylindern ner mot vevaxeln . Din trycka representerar kvarvarande ström i den roterande vevaxeln från förra förbränningscykeln. Öppna luftventilen. Detta tillåter att en i förväg uppmätt mängd luft in i förbränningskammaren. I en verklig dieselmotor, öppnas luftventilen och stänger i synkronisering med den uppåtgående och nedåtgående rörelse av cylindern, baserat på motorns varv per minut (rpm).
2

Dra cylindern tillbaka upp mot toppen av förbränningskammaren och stänga luftventilen. Den komprimerade luften värms till över 1.000 grader Fahrenheit, tillräckligt för att bränna förväg uppmätt diesel när det införs i förbränningskammaren.
3

Tryck ner cylindern och öppna bränslekranen . Den förväg uppmätt bränsle antänds direkt när det blandas med den överhettad luft under högt tryck. Din driver denna gång representerar en ny förbrännings cykeln, när de antända gaserna trycka mot cylindern och driva vevaxeln. I själva dieselpumpen är bränsleventilen styrs av en solenoid i bränsleledningen.
4

Dra cylindern upp och öppna avgasventilen. Cylindern skjuter avgaserna från kammaren. Den av knackning i motorn som typiskt är associerad med Glödtändning orsakas av högt tryck som skapas av cylindern. Detta är anledningen till att motorn fortsätter knackar i flera sekunder, även efter bränslesolenoiden slutar tillföra bränsle, tills vevaxeln saktar av brist på makt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134941.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.