Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Dieselmotorolja Typer

Dieselolja används endast i vissa typer av motorer. Inte alla motorer kan köras på diesel. Det finns många sätt att producera denna typ av bränsle från olja, växter, gaser och vissa biologiska material. Det finns olika typer av dieselmotorolja, alla med olika egenskaper, inklusive renhet och tyngd, eftersom diesel är tätare än vanlig olja. Dieselolja kan vara mycket fördelaktigt på grund av dess låga utsläpp av toxiner i miljön när motorn är inställd och upprätthålls. Biodiesel

Som nämnts, kan dieselolja nu framställas från andra källor än petroleum. Detta är fallet med biodiesel, även kallad "B100." Det produceras från förnybara energikällor, i allmänhet vegetabiliska oljor och animaliska fetter. Utförandet av en motor som körs på biodiesel jämförs ofta med sin konkurrent, petroleumbaserade diesel, trots att det är mycket liten skillnad i prestanda. Addera biodieselblandningar
< p> Denna typ av dieselmotor olja är allmänt känd som "B-20", vilket innebär att det är resultatet av att blanda 80 procent vanlig diesel och 20 procent biodiesel. B-5 är en annan vanlig typ av blandad olja, som består av 5 procent biodiesel och 95 procent vanlig diesel. Denna blandning var inte mycket populär förrän nyligen, det är nu används i många olika motorer Addera ditt Ultra-lågsvavlig diesel

USA lagen kräver. att samtliga dieselmotorer måste bränna extremt låg svavelhalt och med den 1 januari 2009. Denna typ av dieselolja innehåller ca 10 delar per miljon av svavel, vilket reducerar motorns utsläpp av gaser av kväveoxider och sot, jämfört med vanlig diesel. Det utsläpp av gaser kväveoxid och sot har varit en av de främsta oro vanligt dieselbränsle, men nu extremt lågsvavlig diesel blir mer vanligt förekommande.
Vanlig diesel

Många motorer använder fortfarande vanlig diesel, vilket är betydligt mer förorenande än någon av de tidigare nämnda typerna diesel. Den främsta orsaken till detta är på grund av den mängd svavel vanlig diesel innehåller, vilket är ungefär 500 delar per miljon. Men i de flesta länder, enligt lag, måste en del av detta svavel avlägsnas före användning av dieselolja i en bilmotor, och detta kan dramatiskt minska den effekt det har på miljön.
Gradera 1D , kan 2D och 4D Diesel

Diesel kategoriseras på många olika kvaliteter, men de vanligaste är 1D, 2D och 4D, klassificeras enligt deras densiteter. Grade 1D är den lättaste av de tre, vanligen används i maskinrum tillämpningar där hastigheten förändras ständigt eller i extremt låga temperaturer.

Grade 2D är ett generellt bränsle, oftast i uniform till högvarviga motorer i varmare temperaturer. Kombinerat med rätt belopp, kan det blandas med klass 1D bränsle att effektivt vinter bensin.

Grade 4D bränslet inte så vanligt eftersom det är mycket tätare än de andra. Det är främst används i mycket lågvarviga motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134927.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.