Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

API Specifikationer för svavel i motorolja

API, American Petroleum Institute, intygar motorolja som har visats för att förbättra motorns prestanda. I denna egenskap, utvecklat API CJ-4-certifiering för motorolja som förbättrar dieselmotor prestanda när ultra-låg svavelhalt (ULSD) används. ULSD krävs för alla årsmodell 2007 dieselmotorer kör på motorvägar. CJ-4 motorolja kompenserar för minskad motorprestanda. Bakgrund

Under 2001 utfärdades EPA motorvägen regeln diesel milen för lastbilar och bussar. Efterlevnad fasas in mellan 2007 och 2010. Den tvådelade regel minskas den tillåtna svavelhalten i diesel från 500 delar per miljon till 15 ppm och erforderliga avgasrening för dieseldrivna mobila källor. Början i årsmodell 2007 har dieselmotorer system som krävs för att ha speciella utsläpp system för att förbättra desulfured bränslets förbättringar miljön och människors hälsa.
Funktioner

För alla typer av motorer, intygar API motoroljor baserade på prestanda kvalitet, viskositet (flytande tjocklek) och energibesparing förmåga. CJ-4 motorolja, certifierade för tunga lastbilar och fordon med dieselmotorer, är balanserat för att ge en högre grad av skydd mot sot-relaterade ökningar i viskositet och viskositet förlust på grund av dieselmotor skjuvning, samtidigt möta behoven av förbättrad , men komplicerat, avgasrenare. API-certifieringen sätter gränsvärden för fosfor, svavel och sulfaterad askhalt av CJ-4 motorolja för att skydda avgasreningssystem och motorer ULSD.

API anger CJ-4 oljor skyddar krävs avgasrenare bättre än CI -4 och CI-4 plus motorolja, som båda är lämpliga för användning med lågsvavligt dieselbränsle.
Fördelar
flesta skolbussar förlitar sig på diesel .

CJ-4 certifierad motorolja skyddar avgasreningssystem, underlättar efterlevnaden utsläppsnormer, minskar slitaget på motorn och styr sotavlagringar i motorn utrustning. Genom kollektivt uppfyller EPA: s styre, alla dieseldrivna lastbilar och bussar på motorvägen förbättra luftkvaliteten och lung hälsa genom att minska smog och sot.
Överväganden

Använda CJ -4 på tidigare motorer årsmodell är dock möjligt, när den används med lågsvavlig diesel under 500 ppm men högre än 15 ppm svavel, avgassystem hållbarhet minskar. Addera Varningar

alltid konsultera och förlita sig på tillverkarens riktlinjer för lämplig typ av bränsle och motorolja. API rekommenderar inte användning av CJ-4 motoroljor för terränggående dieselmotorer som ofta använder bränsle innehållande 5000 ppm svavel, eftersom en högre nivå av motorns underhåll kommer att krävas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134871.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.