Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Diesel Fuel Gel förebyggande

temperaturer nära fryspunkten kommer att orsaka gelning i dieseltanken. Små kristaller bildas i filtret eller i din bränsleledning och kommer att orsaka din motor att stanna eller fungerar oberäkneligt. Motorn kan köras, men det kommer att avstanna och bli svårt att veva. Tillsatser kan förhindra att detta händer. Du kan också använda motorvärmare genom att ansluta den i ett eluttag. Detta kommer att hålla din varma motorblocket och förhindrar bränsle gelbildande. Tillsatser för förebyggande

Du kan köpa bränsle tillsatser på din lokala delar butik. Dessa tillsatser måste införas till systemet före vädret blir kallt. En 12-ounce flaska kommer att behandla upp till 100 liter bränsle. Det kommer att sänka gelpunkten med minst 20 till 30 grader. Dessa tillsatser är också bra för att minska svart rök, utsläpp och injektor slitage. Var noga med att fråga din delar butik eller tekniker om föredragna bränsle tillsatser. Fotogen är också en urgammal botemedel för degelling din motor. Fastigheterna i fotogen kommer bort gelen.
Förhindra att bränsle Gel Under Operation

Nyare bilar är utrustade med motorvärmare, uppvärmd filterhus, och en del av den dieselbränsle omdirigeras genom motorn tillbaka in i bränsletanken för att hålla bränsle varm. Dessa processer är i sig tillräckligt för att förhindra att din diesel från gelbildande upp. Under de kalla vädret månader, är förarna uppmuntras att lämna sina lastbilar tomgång över natten för att återcirkulera bränslet och hålla motorn varm. Denna praxis beror på regionen, som vissa regioner föredrar föraren stänger sin lastbil ner. Dessa system fungerar bra när din lastbil körs.
Avlägsna bränsle Gel

Andra tillsatser är tillgängliga för när systemet har geléartad. Häll dessa tillsatser i bränsletanken när lastbilen körs oförutsägbart. Detta kommer att ta bort gelen inom några minuter så att du kan köra utan problem. Det enda alternativet är att medge trucken att sitta och vänta på att systemet att värma. Ibland låter lastbilen sitter i en uppvärmd butiken kommer att vara tillräckligt för att ta bort gelen i motorn och möjliggöra en smidig drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134832.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.