Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vilka är fördelarna och nackdelar med Diesel i bilar?

Gasen vs diesel kontrovers har funnits nästan lika länge som förbränningsmotorn själv, och är fortfarande lika uppvärmd som det någonsin var för en helt ny uppsättning av skäl . Grunderna föreskrifterna i argumentet inte förändrades mycket under nästan ett sekel: dieslar var tyngre än gasmotorer, producerade mer vridmoment på bekostnad av hög rpm hästkrafter och fick bättre bränsleekonomi. Dock har de senaste åren sett dieslar blir lättare och högre varvar, medan gasmotorer har sett vinster i både bränsleeffektivitet och låga varvtal vridmoment. Gapet har blivit så smal att de två designerna börjar att gå samman till en enda enhet som står för att erbjuda det bästa av två världar. Bränsle Skillnader

Tillåt ett fat råolja för att sitta för länge nog, och så småningom dieselbränsle kommer att sjunka till botten medan bensinen stiger till toppen. Dieselolja är naturligtvis tätare än bensin, och innehåller en större mängd energi per gallon än dess lättare motsvarighet. Detta har mycket att göra med varför motorer som körs på diesel, fotogen och andra tunga kolväteoljor sig själva är mer bränsleeffektiva än de som kräver snabbare brinnande bensin.
Motor Skillnader

förbränningshändelser är av två grundläggande sorter: de som brinner och de som exploderar. Båda tillverkar ljus, värme och avfallsgaser, men en extremt snabb brännskada eller explosion frigör mycket mer energi i ljus och värme. En motor fungerar med hjälp av trycket från expanderande förbränningsgaser att trycka ner på bilens kolvarna, så en idealisk motor skulle använda ett bränsle som brinner långsamt istället för snabbt exploderar. En dieselmotor pressar in bränslet i självantändande istället för att ställa det med ett tändstift, vilket möjliggör en mycket långsammare bränna och längre energiutvinning än vad som skulle vara möjligt med en gasmotor.

Diesel Egenskaper

Dieselmotorer har en stor nackdel: på lång brinnande lågor innebär förbränningshändelser inte kan ske lika snabbt som i en gasmotor, så även en mycket högvarvig diesel race motor kommer red-line under en genomsnittlig gas gata motor. Detta begränsar diesel hästkrafter potential och användbara rpm bandet. Medan dieslar kan producera enorma hästkrafter, att göra mer hästkrafter du måste öka vridmomentet vid lägre varvtal, vilket nödvändiggör en tyngre motorblocket och roterande enheten. Så småningom når du en punkt om avtagande avkastning där hästkrafter och vikt är berörda. En smal ström band kan också göra bilen långsamt och svårt att köra, föraren måste hålla motorn mellan ca 1000 och 3000 rpm för att utvinna ström istället för 1.500 till 5.000 rpm makt band av en gasmotor

Ny Diesel Technology

Diesels gick i stort sett oförändrad under nästan ett århundrade, men den moderna, datorstyrda, common rail olje-brännare motorn är en helt annan sak. Till exempel hade en av de mest legendariska namnen i diesel tuning företag gjort stora framsteg mot att göra dieselmotorn mer som en gasmotor genom att minska motorns låga varvtal vridmoment genom att sänka mängden insprutat bränsle under 2.000 rpm och pyssla injektionen cykler för en snabbare bränna. Den Gale Banks Sidewinder motorns nedre vridmoment gör att den kan använda en lättare motorblock och roterande enheten för ökad höga varvtal hästkrafter och en bredare effekt band.
Hybridisering


Gasen vs diesel jämförelse kan snart bli ett minne blott. Nya Homogena Charge Compression Ignition (HCCI) motor utnyttja dieselmotorns kompressionständning åtgärder vid låga varvtal för att spara bränsle och producerar vridmoment, men byta till en gnisttändning vid högre varvtal för att producera hästkrafter. Medan denna hybrid tekniken har funnits i decennier, från 2011 är det inte helt produktionsklara. Tillverkarna är fortfarande stryka buggar ur tekniken i ett försök att skapa en smidig övergång från kompression till gnisttändning. Utsläppen certifieringssystem för den nya motorn är fortfarande ett problem, och HCCI förlitar sig på bensin istället för energitäta dieselolja. Dock är potentialen där för att slutligen lösa denna debatt genom att erbjuda 90 procent av fördelarna med både bensin-och dieselmotorer i ett enda paket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135011.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.