Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man testar Diesel Smoke

Testa dieselmotorer anses allmänt vara den enda tillförlitliga källan för att mäta nivån av utsläpp från en dieselmotor. I vissa stater som Kalifornien och i många länder i Europeiska unionen, är diesel rök tester krävs årligen för alla fordon som drivs med diesel. Om du inte bor på en plats som kräver sådan testning, kan du utföra sådana tester på egen hand, men det kommer att innebära en betydande investering av ca $ 2.000 till $ 5.000, som av 2010, för en kalibrerad diesel rök mätaren. Saker du behöver
Vehicle underhåll register
Kalibrerade diesel rökgasmätare
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

register Review underhåll och se till att fordonet du testar har fått korrekt, planerat underhåll och motorn inte har några större problem. Om du inte kan kontrollera från underhållsdokumentation att fordonet har fått korrekt underhåll, bör du inte fortsätta med diesel rök testet eftersom testet kan potentiellt orsaka skador på motorn.
2

Kontrollera avgassystemet se till att det inte finns någon skada. Använd en ficklampa och komma under bilen för att inspektera avgasrören för betydande rost och hål i systemet. Om avgassystemet har betydande skadad, kommer testet ger inte korrekta resultat. Fortsätt inte. Se till att bilen har inga tillbehör hindrar dig från att sätta sonden av diesel rök mätaren i svansen på avgasröret.
3

Påskynda fordonets motor från tomgång till guvernören hastighet och låt av gasen. Håll inte fordonet under en längre tid på guvernören hastighet. Enkelt rev motorn tills du hör att den når guvernör hastighet (när motorn börjar rasen) och låt av gasen.
4

Sätt sonden av diesel rök mätaren i öppningen på fordonets avgasrör att genomföra testet. Om du är osäker på hur du läser din diesel rök mätaren eller är osäker på hur det fungerar, måste du hänvisa till din bruksanvisning som produkterna varierar avsevärt.
5

Upprepa steg 3 och 4 upp till maximalt av sex gånger och ta ett genomsnitt av alla sex värden för att bekräfta din nivå av utsläpp för dieselmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134903.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.