Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vad är Urea Injektion?

Urea injektion i avgassystem för dieselmotorer är en nyutvecklad metod för minskning av föroreningar. Autoweek rapporterar att urea insprutningssystem förväntas vara tillgänglig på dieseldrivna lastbilar och bilar med start 2010. Föroreningarna avlägsnas genom dessa system är lustgas och kolmonoxid. Systemkomponenter
Soot närvarande avlägsnas från dieselmotor avgaser från partticulate filter.

Avgassystem från dieselmotorn går först genom ett partikelfilter som har krävts av Environmental Protection Agency (EPA) för viss tid. Partikelfiltret avlägsnar fasta partiklar av sot som orsakar den svarta röken, vanligen emitteras från dieselmotorer. Nedströms från partikelfiltret, är en blandning av urea och vatten misted in i avgasledningen från en liten tank. Värme i avgaserna vänder urinämne till ammoniak och därefter, vänder en katalysator ammoniak till kvävgas och vattenånga.
DEF Tillgänglighet
DEF tankar på dieslar återfylls under oljebyten.

Blandningen misted in i avgassystemet heter dieselavgaser vätska (DEF) och består av 32,5 procent industriell urea och 67,5 procent avjoniserat vatten. DEF kommer att finnas tillgänglig på bildelar butiker, bensinstationer, återförsäljare, snabba uttag glidmedel och genom automater. Förrådstankarna på bilar och lastbilar är dimensionerade så att de kommer att behöva fyllas på vid samma tidsintervall som oljebyten är planerade.
Enforcement

EPA kräver att vissa enheter placeras på diesel brinnande fordon som säkerställer DEF används. Fordon kommer inte starta om DEF tanken är tom och en röd indikatorlampa på instrumentbrädan varnar föraren när tanken är nästan tom. Urean insprutningssystemet är också utformad för att vara barnsäkert. Fryser vid ca 11 grader Fahrenheit
temperatureffekter
Urea.

Eftersom urea fryser vid ca 11 grader Fahrenheit, är värmare linjer installerade i systemet för att hålla den från att frysa i kallt väder. Om fordonet inte används under en tidsperiod vid varmt väder, bör DEF i avgassystemet bytas. DEF börjar konvertera till ammoniak vid ca 120 grader Fahrenheit och omvandlingen ökar takt som temperaturen stiger.
Kostnader

Mike Levine rapporterade News.pickuptrucks.com att DEF väntas kosta ungefär $ 2,75 gallon och kommer att finnas tillgänglig i 2,5 gallon kannor och i bulk. Richard Truett rapporterade i autoweek att Kevin McMahon, managing partner på Martec Group, sade en urea-system kommer att kosta ungefär $ 880 till installera på en bil eller pickup. Ett alternativt system, som innebär en lustgas fälla, kommer att kosta ca $ 1.400 till installera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134875.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.