Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Gödsel Biobränsle som en energi alternativ

Gödsel från kor, grisar och höns kan genomgå en kemisk process för att producera alternativ energi. Gårdar i USA, Vietnam, England och andra länder börjar genomföra denna idé. Nu kan svingödsel bearbetas till råolja och kogödsel kan behandlas kemiskt för att bli gas för spisar. Hönsgödsel kan bearbetas för att generera ånga och slutligen elektricitet. Använda gödsel som bränsle kan mycket väl vara den våg av framtiden. Anaerobic Digestion

Rötning, eller sönderdelningen av gödsel utan användning av syre, är en tre-steg drift. Först kondensering bakterier tillsätts till gödsel i en sluten tank. Därefter syrabildande bakterier tillsättes. Metan-bildande bakterier är nästa tillförs tanken, producerar två slutprodukter:. Metangas och en låg-lukt utflödet (eller avrinning)
kogödsel

kogödsel var den första avfallsprodukt för att användas på små gårdar för att generera metangas och en sammansatt ingrediens. Den kogödsel blandas med vatten och placeras i en tank där den smältas. Den producerade gasen uppsamlas i en kupol, och det fasta materialet avleds till en sammansatt grop. Gasen från kupolen dirigeras via en rörledning till en gasspis eller gas lampa. System som detta kan kvalificera sig för jordbruksstöd på grund av sin hållbarhet och miljöpåverkan.
Svingödsel

Forskare vid University of Illinois har framgångsrikt utvecklat ett förfarande med användning av värme och tryck som omvandlar svingödsel i råolja. De är också mycket nära att utveckla biodiesel bränsle från svingödsel. Dessa användningar av svingödsel praktiskt taget eliminerar tidsödande och kostsam process gödsel omhändertagande och producerar bränsle i stället. Enligt en 2010 artikel på alternativ energi platsen, skulle Clean Technica, gris föroreningar gård och utsläppen av växthusgaser minskar kraftigt, och dricksvattenförsörjningen skulle skyddas i områden animalieproduktionen om gödsel användes som energikälla.


hönsgödsel

Kycklinggödsel har hittats av forskare i South Carolina att ha god potential för flera användningsområden. Rötning (behandling av gödsel med kemikalier och avlägsna syre) kan användas för att producera el. Direkt förbränning (som producerar ånga med en gödsel-uppvärmningen) kan nu producera el i turbingeneratorer också. Sameldning (som värmer gödsel med ett annat bränsle som kol) är i utvecklingsstadiet, vid tidpunkten för offentliggörandet, och förgasning (med hjälp av värme, ånga och tryck för att producera en mängd olika bränslen) har fulländat. Det finns även ett elektriskt kraftverk i delstaten Georgia som producerar el från hönsgödsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134755.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.