Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en Mercedes att köra på Waste & Vegetable Oil?

Mycket uppmärksamhet har ägnats åt att utveckla sätt att bygga bilar som förbrukar mindre gas per mil. Ny teknik utvecklas för att öka effektiviteten i hybrid-och elbilar, samt alternativa energikällor såsom bränsleceller och vätgasdrivna bilar. Men tills dessa tekniker blir mer avancerade och prisvärda, konvertera dieselfordon att köra på vegetabilisk olja är en gammal beprövad alternativ för att minimera bilens påverkan på miljön. Saker du behöver
Vegetabilisk olja konverteringssats
Second gastank
Mercedes diesel fordon
Grinder Tool Review Tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1 < p> Köp en vegetabilisk olja kit konvertering som är lämplig för storleken på din bil. Som av 2010, byggsatser genomsnitt runt $ 500. Innan du köper din kit, rådgöra med en professionell för att dubbelkolla att den är lämplig för din bil.
2

Installera en andra bränsletank i bagageutrymmet. Det är där avfallet vegetabilisk olja kommer att lagras. Fäst bränsleledningen till tanken, som kommer att köras på din bränslefiltret. Antingen monterar tanken eller hitta ett sätt att bygga ett hus för tanken, kanske ur skrot virke-så att tanken är stabiliserad i bagageutrymmet.
3

Använd en slipmaskin för att göra ett hål i vegetabilisk olja tank. Det är där värmeväxlaren kommer att fästa till tanken. Fäst plattvärmeväxlaren och försegla skruvarna och kanter. Fäst ett par slangar till värmeväxlaren, genom vilken varmvatten växlar från kylaren till och från den vegetabiliska oljan tanken. Linda de varma vattenslangar runt bränsleledningen att hjälpa värma bränslet innan det når motorn. Observera att varmt vatten inte kommer att gå in i vegetabilisk olja tank-det helt enkelt omger bränsleledningen. Wrap isolering runt bränsleledningen och varmt vatten slangar för att maximera den värme som kommer att överföras till bränsleledningen.
4

Montera en slang splitter från den huvudsakliga produktionen slangen från kylaren. Den splitter skickar varmt vatten direkt från kylaren till vegetabilisk olja tank och de varma vattenslangar som är knutna till värmeväxlaren. Kör varmvatten slangen från splitter till vatten värmeväxlare slangar på din vegetabilisk olja tank. Du kommer att vilja installera varmvatten slangen under bilen, följa samma väg som bränsleledningen gör att din vegetabilisk olja tank.
5

Välj en plats på instrumentpanelen för att installera en manuell strömbrytare och bränslemätare för vegetabilisk olja tank. Detta kommer att berätta hur mycket veggie olja i tanken. Den manuella brytaren måste installeras för att växla bilen från att köra vanlig diesel att köra vegetabilisk olja när den vegetabiliska oljan är tillräckligt varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134220.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.