Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur bearbeta Biodiesel från partiellt hydrerad olja

Vegetabiliska eller växtbaserad olja är en alternativ energikälla till fossila bränslen. Delvis eller icke-hydrerade oljor som Grapeseed, raps, majs, soja eller solrosolja fungerar bäst för att konvertera till biodiesel genom en blandning och sedimenteringsprocessen. Hem-bryggerierna följer biodiesel recept i sina kök och garage och den slutliga produkten sägs göra dieselmotorer köra bättre och längre, samtidigt som gynnar miljön och individens hälsa. (Se referens 1 och 2) vad du behöver
1 liter av ny vegetabilisk olja
200 ml metanol, 99 +% ren
1, 1/2-liter klar polyeten med hög densitet (HDPE) container
2 kanaler för att passa HDPE behållare
2, 2-liters PET (vatten eller läsk) flaskor
5,8 gram eller mindre av kaliumhydroxid (KOH) katalog mixer eller mini-processor
Exakt gramskala
Termometer
Säkerhetsutrustning
Visa fler instruktioner
1

Mät Kaliumhydroxid (KOH). KOH måste vara minst 85% ren och den mängd som behövs varierar beroende på styrkan. Använd 4,9 gram om KOH är 99% ren, 5,3 gram för 92% ren, 5,5 gram för 90% ren och 5,8 gram för 85% ren. (Se referens 1)
2

Mät metanol vid rumstemperatur. 200 ml bör hälls genom en tratt in i en halv-liters högdensitetspolyeten (HDPE) behållare. Sätt på locket metanol behållaren snabbt. (Se referens 1) Addera 3

Lägg KOH till HDPE-burk med en andra tratt. Säkra locket och virvel för en-minutersperioder fem eller sex gånger tills lösningen är fullständigt blandade med varandra och löstes. Detta kan ta ungefär en halvtimme. (Se referens 1)
4

Använd en mixer eller mini matberedare att kombinera 1 liter färsk olja och HDPE lösningen. Den mini matberedare bör hålla en temperatur på 55 grader Celsius (130 grader Fahrenheit) i en timme eller längre och specifika instruktioner kan variera beroende på typ av utrustning. Om du använder en mixer, värm oljan till 55 grader Celsius innan det hälls i en ren och torr mixer. Tillsätt framställda blandningen, säkra locket tätt, och kördes på en låg hastighet blanda under 20-30 minuter. (Se referens 1)
5

Överför blandningen. Häll vätskan från mixer eller mini-processor i en 2-liters PET-flaska (som vanligen används för läsk eller vatten på flaska) och säkra ordentligt locket. Låt stå i 12 till 24 timmar eller mer. (Se referens 1)
6

Separera biodiesel. Den PET-flaska kommer att visa en tydlig linje mellan den biodiesel, som kommer att ha stigit till toppen, och den mörkare biprodukt på botten. Häll biodiesel i en ren burk försiktigt så att inte lägga något av biprodukten skikt. Om så är fallet, återvända till och försök igen. (Se referens 1)
7

Utför en "tvätt" eller "metanol" test på biodiesel. Att göra tvätten testet, satte 150 ml av biodiesel i en PET-flaska med 150 ml rumstempererat vatten. Skaka våldsamt i 10 sekunder och låt sedimentera. Om biodiesel separerar från vattnet är det kvalitet bränsle. Att göra metanol testet rekommenderar Hem bryggeri Jan Warnqvist Sveriges upplösa 25 ml av bio-diesel i 225 ml metanol. Om det är kvalitet bränsle, kommer blandningen att vara helt lösligt och göra en klar, ljus fas. (Se referens 1)
8

Tvätta biodiesel för att förhindra emulgering användning av den torra tvätten, dimma, bubbla, eller rör om tvätt tekniker. Med undantag för den torra tvätten som använder kemikalier, innehåller denna process blanda vatten i biodiesel och låta den sätta sig och skapa en tydlig gräns innan separera vattnet ut och upprepa. Den typ av process som används varierar beroende på personliga preferenser, partiets storlek och utrustning. Efter tvätt, kommer vätskan sedimentera och bli genomskinlig vilket betyder att det är torrt och klar att använda. (Se referens 1) Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134441.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.