Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera motorer till E85

Konvertera en bensin-endast fordon att köra E85 etanol flexifuel-gör din bil att drivas med bensin eller E85, som innehåller en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin. Köra en bensinmotor på E85 utan att först installera en E85 konverteringssats kan orsaka att "check engine" lampan tänds, och det kan även svälta motorn på bränsle och orsaka motorskador. Dessa kit kan installeras av vem som helst bekväm att arbeta på bilar. Saker du behöver
E85 adapter kit
Oljefilter
Motorolja
Upper-cylindrig behandling
Motorskydd behandling
Drill 2 självgängande skruvar
Spray färg eller fett
Visa fler instruktioner
1

Köp en E85 adapter kit för märke och modell av din bil. Ett antal kit finns från olika tillverkare. Vissa inkluderar allt du behöver för att slutföra omvandlingen, användningen av andra kan kräva att du köper ytterligare komponenter. Titta över innehållet i varje tillgängligt kit innan du gör ett köp, och samla in eventuella ytterligare nödvändiga delar innan du startar installationen.
2

Ändra bilens motorolja och oljefilter innan du installerar flexifuel- adapter. Addera 3

Lägg till ett motor-skydd behandling till bilens nya oljan efter bytet för att skydda motorn mot mindre effektiv etanol.
4

Häll en övre cylinder behandling i en full tank bensin. Motorn skydd och övre-cylindriga behandlingar kommer ofta med flexifuel-adapter kit.
5

Installera flexifuel-adapter dator till fordonets motor. Leta upp en fast plats --- såsom brandvägg eller inre fender väl --- att montera adaptern. Se till att varje honkontakt bly kan nå motsvarande insprutare komplett. Placera enheten på ett säkert avstånd från alla värmekällor och dirigera alla kablar borta från rörliga delar och värmekällor. Fäst adaptern till ytan du valt genom att borra två hål genom monteringsytan men inte genom adaptern. Fäst adaptern med två självgängande skruvar och skruva fast adaptern ordentligt till ytan.
6

bort all färg och rost från en plats på bilens chassi för jordledningen. Rengör området tills det är ren metall, fäst sedan den negativa jordkabeln direkt till den rengjorda chassit plats genom att skruva ner den med marken klacken. Måla över området eller täck den med fett för att förhindra rost.
7

Koppla selen fabriken ledningar och anslut den kvinnliga flex-insprutare leder till motsvarande spridare. Anslut hananslutningarna till kontakterna fabriken kvinnliga på ledningsnätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134724.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.