Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör dieselbränslen från vegetabilisk olja

Lägga metanol (thinner) och lut (avloppsrensningsmedel) till vegetabilisk olja kommer att producera diesel - kallas biodiesel - men av ytterst dålig kvalitet. Producera något du skulle vilja sätta i en motor kräver högkvalitativa ingredienser och exakt mätning. Flera kommuner finns på nätet (se Referenser och resurserna nedan) för att vägleda nybörjare bryggerier diesel. Saker du behöver
1 liter rapsolja
200 ml metanol (säljs som lösningsmedel med färg företag) katalog Minst 6 gram lut (KOH) (från Soapmakers "eller kemisk leverans) katalog Blender
Skala korrekt till 0,1 gram Sida 2 mätning bägare
1/2-liter nr 2 plast genomskinlig behållare med skruvlock Billiga 2-liters läsk flaskor
Trattar
Candy termometer

Visa fler instruktioner
1

Häll metanol i 1/2-liter behållaren med hjälp av en tratt. Den lut kan vara kalium (KOH) eller natrium (NaOH) hydroxid. Detta recept använder KOH. Mät det enligt dess renhet: 5,8 gram för 85 procent ren, 5,5 gram för 90 procent, 5,3 gram för 92 procent. Häll lut in i behållaren med hjälp av en ren tratt. Snurra behållaren tills blandningen är klar. Resultatet är riummetoxid.
2

Hetta upp oljan i en stekpanna tills termometern visar 130 F. Häll den i mixern. Tillsätt försiktigt den metoxid och blanda på låg hastighet i 30 minuter. Häll det i en av soda flaskor och låt sedimentera under 12 till 24 timmar.
3

Glycerin, en 20 procent biprodukt, kommer att separeras och faller till botten. Häll upp 80 procent i en ren läsk flaska. Låt inte någon glycerin i.
4

Testa kvaliteten på bränslet. Häll 1/2 liter vatten i den. Skaka kraftigt. Låt det lösa. Om bränslet helt separerar från vatten inom 30 minuter, det är bra. Häll av bränslet från vattnet i en ren läsk flaska. Men om det fortsätter att se ut som majonnäs, börja om med mer-exakta mätningar.
5

Tvätta eventuella kvarvarande föroreningar från biodiesel. Tvättning utförs genom att tvinga luftbubblor genom bränslet eller, enklare för hem bryggerier, blanda det med vatten. Häll 1/2 liter vatten i bränslet. Rulla flaskan på en plan yta tills de två vätskorna blir homogen. Låt det lösa i minst tre timmar. Separera den bränsle och vatten antingen genom dekantering uppifrån eller dränering av vatten från botten via ett hål. Upprepa tvättningen.
6

Låt bränslet lösa. När det blir helt genomskinligt, det är klart att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134157.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.