Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Tre typer av Power Units i HEV

elhybridfordon (HEV) erbjuder konsumenterna en möjlighet att köra fordon med en kombination av olika effektenheter. Dessa fordon kan drivas med en kombination av ottomotorer eller kompressionständning och bränsleceller. Använda alternativa kraftkällor att komplettera förbränningsmotorer i HEV minskar utsläppen, samt att sänka beroendet av fossila bränslen. Spark Ignition

En ottomotor är den typ av motor som finns i de flesta gasdrivna bilar och lastbilar. I en HEV med gnisttändning, är bränsle och luft blandas i förgasaren, och skickade in förbränningsrummen kallas cylindrar. Ett tändstift genererar en gnista som antänder blandningen, och sätta igång en liten explosion. Explosionen tvingar en kolv ut ur änden av cylindern, vilket förvandlar motorns vevaxel, producerar mekanisk energi för motorn.
Compression Ignition

En motor som använder kompressionständning kräver inte användning av ett tändstift. I en HEV har kompressionständning, säkerställer förgasaren också att rätt mängd bränsle skickas in i cylindern för att blandas med luften. Denna typ av tandning, dock uppnås genom att snabbt komprimera luften i cylindern. Den upprepade kompression av luft alstrar värme från friktionen, som antänder bränslet som det skickas in i cylindern genom förgasaren.
Fuel Cell

bränslecell använder en kemisk reaktion för att skapa elektricitet, och är också känd som en elektrokemisk energi omvandlare. Typiskt, bränsleceller använder vätgas som bränsle källa. När väte kombineras med syre, och exponeras för en elektrolyt, är väte och syre omvandlas till vatten. Processen att omvandla de två elementen i vatten producerar el, som sedan används för att driva motorn av HEV.
Fördelar

HEV närvarande sälja till högre upp -front priser än jämförbara gas-motor fordon, effektivitet i produktionen och framsteg inom teknik är att sänka priserna. Många HEV närvarande erbjuds till konkurrenskraftiga priser med gas-motor fordon. Dessutom sparade pengar på bränsle, och fick som skatteincitament kan kompensera de ökade inköpspriset för en HEV.
Nackdelar

Användningen av en bränslecell till generera elektricitet kan orsaka överskottsvärme beroende på den kemiska reaktionen. Dessutom är en bärbar källa tillräckligt vätgas för att driva cellen för en avsevärd mängd tid inte i bevis. Tills vätgas tankstationer blir tillgängliga för konsumenterna, kommer en HEV vara oförmögen att resa långa sträckor utan att förlita sig tungt på den alternativa kraftkällan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134039.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.