Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vätgasbilar Fördelar & Nackdelar

Vätgas är den renaste och mest överflödande bränsle som finns tillgängligt. En rent väte-drivna bil skulle vara svaret på vår oljeberoende och miljöproblem. Men tekniken har inte utvecklats tillräckligt för att tillverka en anordning för att extrahera väte i tillräcklig volym för att vara användbara och liten nog att passa i ett fordon. Extraktion

Även en person med ingen mekanisk förmåga kan utvinna vätgas med hem redskap och ett batteri. Det är en enkel process för att extrahera små mängder. Det finns många olika väte generatorer, men alla används som en extra kostnad till ett bränslesystem i fordon.
Vätgas Biprodukter och Effekter

Vätgas brinner rent med vatten som en biprodukt. Detta vatten är problemet med förbränningsmotorer på marknaden idag. Vatten tenderar att rosta eller korrodera allt i motorn. Vatten kommer att göra ringarna gjutjärn, stål cylinderlopp, ventiler stål och säten, gjutjärn huvuden och utblåsningsgrenröret försämras i en ökande takt. Om motorn har varit inaktiv i ett par dagar ringarna kan rosta till cylinderloppen.
Effekt på olja

Oljan absorberar också fukt och är förorenat med kort varsel. Vatten i oljan minskar dess förmåga att smörja delar. En motor med aluminium huvuden, rostfria ventiler stål, ringar och så vidare skulle vara mycket dyrt att bygga, men skulle vara svaret på den rost problemet.
Dagens teknik

Flera biltillverkare har producerat fordon med en motor som kan köras på vätgas. Dessa fordon är dock inte genererar väte - de måste fyllas upp på samma sätt som dagens bränsle. Problemet är att det finns inga väte stationer på denna punkt, även om de är på gång. Priserna på dessa fordon är extremt höga.
Synopsis

Vätgas som bränsle för tillverkning, uppvärmning av bostäder och bilar är det mest troliga och förekommande formen av energi som finns tillgänglig. Forskare utvecklar metoder för att utvinna rikliga halter av vätgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134059.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.