Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera en Volkswagen Beetle dieselmotor driver på begagnade Vegetabilisk olja

Använda veggie olja som bränsle är ett miljövänligt och billigt sätt att köra. Volkswagen Skalbaggar med ett dieselbränsle motor har en fördel vid försök att konvertera till använd vegetabilisk olja som ett alternativ för bränsle, eftersom endast dieselmotorer kan användas för detta ändamål. Begagnade veggie olja som en källa till bränsle är ett bra alternativ i varmare klimat. I klimat som når temperaturer under 25 grader Fahrenheit det kanske inte är så bekvämt, eftersom den vegetabiliska oljan kommer att gela och kan täppa motorn. Det är möjligt att ha motorn växla fram och tillbaka från diesel till veggie olja som behövs för att förhindra att detta händer. Saker du behöver
Vegetabilisk olja bränsle konverteringssats
oljeavfall grönsak
0,5 mikrometer tjocka filterpåsar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din dieselmotor för gummitätningar. Äldre modeller av dieselmotorer gjordes med dessa och de kommer att skadas vid användning av vegetabilisk olja som bränsle. Nyare dieselmotorer har inte detta problem.
2

Köp din vegetabilisk olja kit bränsle konvertering från en pålitlig källa och om du inte har erfarenhet inom mekanik med motorer, undvik at-home monteringssatser.

Billiga 3

kommissionen en mekaniker att utföra installationen av din veggie brännolja konverteringssats. Satsen kommer att placeras i bakluckan på bilen och kommer att anslutas till kylaren. Att ha konverteringssatsen ansluten till radiatorn gör veggie olja värme upp och bli mer vätska innan den kommer in i motorn som bränsle. En switch som ger dig möjlighet att manuellt välja om du vill ha diesel eller veggie brännolja kommer att installeras på din Beetle instrumentbrädan, liksom en bränslemätare som kommer att mäta vegetabiliska nivå brännolja.
4

Besök lokal restaurang för att hitta en bra källa för begagnade veggie olja. Orientaliska restauranger oftast har den renaste spillolja och är oftast glada att riddance av det utan att behöva betala de avgifter som krävs regeringens förfogande. De renaste spilloljor bör bärnstensfärgad gör det enklare att filtrera för att använda som bränsle.
5

Fyll din tank veggie olja med spillolja, passera den genom en 0,5 mikron tjockt filter väska som kommer ta bort matrester som kan täppa bilens motor.
6

Starta motorn och värm upp den vegetabiliska oljan med diesel för de första fem minuterna. Vänta ett par minuter om vädret är under 40 grader Fahrenheit. Efter önskad tid, kan du slår på strömbrytaren bränsle alternativet veggie brännolja.

När du är redo att vända bilen av, se till att du byter tillbaka till dieselbränsle fem minuter innan motorn stängs av. Detta kommer att spola alla veggie olja ur den, förhindra gelning av oljan i motorn när den svalnar. Detta är särskilt viktigt om du räknar med ett temperaturfall eller om du inte kommer att använda bilen under en längre tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134250.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.