Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med vätgas motorer

Den ständigt närvarande nödvändigt att minska föroreningarna och förbättra fordonens utsläpp driver forskare och uppfinnare till nya nivåer. Uppfinningen av väte motorn har visat löfte som en möjlig lösning på dessa problem. Men som av 2010, finns det fortfarande ett antal utmaningar som har hindrat dessa motorer från att bli populär. Kostnad

Till att börja med, är väte lätt att få. Källor såsom naturgas och vatten gör det lätt att få. Medan utvinna väte från vatten vilket tillåter fordon att drivas av en förnyelsebar resurs, har auto industrier inte tekniken för att få vätgas ur vatten utan betydande kostnad. Även vätgas kan också härledas från naturgas till en låg kostnad, är naturgas inte är en förnybar resurs och inte en hållbar lösning. Enligt en 2008 artikel i US News, skulle den beräknade kostnaden för vätgas sannolikt mindre än 2 dollar per gallon.
Effektivitet

Förutom dess låga kostnader , vätgas får också utmärkt gas körsträcka. Faktum är att den nya Honda FCX Clarity genomsnitt 74 miles till gallon. Denna ökade körsträcka är möjligt eftersom väte har betydligt mer potentiell energi än vanlig bensin.
Miljö

Möjligheten att vätgasbilar kommer som en välkommen idé i en era där minska utsläpp från fordon har blivit en prioritet. Eftersom vatten är det enda biprodukt av en väte-motor, dessa bilar är praktiskt taget ofarliga för miljön.
Science

Vetenskapliga barriärer har förhindrat vätgas motorer från att bli utbredd. Även dessa motorer har löfte, påpekade forskaren Joe Romm ut under en 2005 PBS debatt att bilindustrin är minst "två stora vetenskapliga genombrott bort" från att producera praktiska vätgasbilar. Tills dessa frågor är lösta, kommer vätgas motorer förbli en sak för framtiden.
Distribution

annan stor utmaning i produktionen av vätgas motorer är problemet med distributionen av bränsle. Som av 2008, tillverkarna har ännu inte kommit upp med ett säkert och effektivt sätt att lagra och distribuera vätgas. Dessutom tankstationer är osannolikt att installera pumpar vätgas medan vätgasbilar är sällsynta, och konsumenterna är ovilliga att köpa en bil som inte lätt kan tankas. Oavsett vilken lösning på denna fråga, kommer att ersätta bensin pumpar med väte bränslepåfyllning stationer kosta miljarder dollar.
Begränsningar

vätgasfordon fungera väl i de flesta områden, dessa motorer har problem att starta vid kalla temperaturer. Ytterligare förbättringar behövs innan dessa bilar kan anses tillförlitliga i områden med kallare klimat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134376.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.