Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar av syresatt Fuel

Du kan föreställa komplexiteten i bensin slut med kvaliteter såsom premium, regelbunden och diesel - men det finns mycket mer att bensin än bara ett fåtal grundtyper. I själva verket finns det flera typer av bensin baser, och moderna bränslen, inklusive gasen märkt "vanliga" på din gas station, har en mängd olika tillsatser, en eller flera av dem syresättande gasen. Komplett Bränn

En förbränningsmotor är inte så annorlunda från en lägereld med en energikälla och en luft källa. En motor bara mekaniskt utnyttjar förbränningen. Liksom lägereldar eller någon förbränning, är inte allt bränsle förbränns, och inte alla av vad bränns bränns rent. Lägga syre till bränslet hjälper motorn att bränna så mycket av bränslet som möjligt, spendera hela bränslets energi och samtidigt spara pengar och minska oönskade slaggprodukter.
Kraft och effektivitet
< p> Nästan varje framsteg i effektivitet eller ekonomi förbränningsmotorer kan också utnyttjas för att göra mer makt, precis som drivmedel förskott också kan vara konstruerad för att skapa bättre effektivitet. Syresatta bränslen, förutom renare förbränning, kan göra både och. Så, förutom att vara mindre skadliga för miljön genom att skapa mindre utsläpp per kilometer, kan syresatta bränslen också ta dig längre.
Städning

United States Geological Survey rapporterar att MTBE eller tert.butyleter är den vanligaste oxygenatom för drivmedel. Utredningen konstaterar, "MTBE krediteras med att bidra till betydande minskningar av kolmonoxid och nivåer ozon i många av dessa områden." Även om det är ingen tvekan om att användningen av syresatta bränslen ökar bränsleeffektiviteten, många av de syresättande ämnen såsom MTBE är giftigt och något farligt.
Toxicitet och miljöhänsyn

Trots att förhindra ännu mer föroreningar från förbränning, oxygenatorer som MTBE är farliga för miljön. MTBE, till exempel, är löslig i vatten. US Environmental Protection Agency (EPA) noterar, "Ett växande antal studier har upptäckt MTBE i grundvattnet i hela landet,. I vissa fall kan dessa förorenade vatten är källor till dricksvatten" Inte alla oxygenatorer har samma miljöhoten, men de har alla dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134756.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.