Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med E85 Etanol

E85 är en blandning av 85 procent etanol med 15 procent bensin som kan användas i flexibla bränsle fordon. Etanol anses vara ett grönt bränsle, eftersom det görs genom jäsning förnyelsebart växtmaterial i denaturerad alkohol. E85 används minskar behovet av importerad olja och producerar mindre utsläpp av växthusgaser än bensin eller diesel. Hållbar Bränsle

Bensin är tillverkad av petroleum, som måste pumpas upp ur marken från ändliga reserver. Etanol, å andra sidan, kommer från grödor som kan återplanteras årligen, eller ens från perenna växter. Den har en mindre klimatpåverkan än petroleumbaserade bränslen, eftersom den koldioxid som frigörs vid förbränning etanol i din motor resorberas från atmosfären av de grödor som planterats för att göra mer etanol följande året.
Minskad Utsläpp

produktion och användning av E85 minskar de totala utsläppen av växthusgaser med 15 till 20 procent jämfört med bensin. Jämfört med bensin ger etanol lägre nivåer av kolmonoxid och andra giftiga ämnen, däribland cancerframkallande kemiska föreningen bensen. Eftersom det är mindre flyktigt än bensin, inte avdunstar E85 inte i atmosfären lika lätt vid tankning eller transport. E85 inte producerar högre nivåer av en giftig förorening som heter acetaldehyd, och statliga studier tittar på de samlade effekterna av E85 på miljön.
Motor Inkompatibilitet

Till skillnad från E10, den blandning av 10 procent etanol och 90 procent bensin finns på många bensinstationer i landet kan E85 endast användas i speciella flexibla bränsle fordon som är avsedda att köras på valfri blandning av bensin och etanol upp till 85 procent. Använda E85 i en normal tomrum bensindriven bil på garantin och kan leda till allvarliga motorskador. Flexibla bränsle fordon är tillgängliga för samma pris som sina bensindrivna motsvarigheter från Dodge, Ford, GM, Daimler Chrysler, Bentley, Mercedes, Nissan, Mazda och Toyota - enligt US Environmental Protection Agency, fanns det bara cirka 6 miljoner flexibelt bränsle fordon i Amerika från 2009, ut på mer än 255 miljoner personbilar.
Minskad körsträcka

E85 är oftast billigare än bensin, men de upplevda besparingarna kompenseras av minskningen av gas körsträcka av bilar som körs på etanol blandningen. Etanol är mindre energirika än olja, så en flexifuel-fordon kan köras för färre miles på samma volym av E85. Tillverkarna tror att lycka kan förbättras genom att konstruera fordon speciellt för att köras på E85 blandningen, i stället för att kräva dem att köra på en kombination av bensin och etanol. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134694.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.