Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur gör jag dieselbränslen från AG produkter?

Ett alternativ till att köpa vanlig diesel är att göra din egen biodiesel från jordbruksprodukter, såsom vegetabiliska oljor. Medan resultatet kanske inte fungerar i alla dieselmotorer, kommer det att fungera i vissa konverterade biodiesel motorer. Innan du försöker att göra en stor sats av biodiesel, bör du göra en liten, testa sats för att få ned processen. Saker du behöver
1 liter vegetabilisk olja hydroxid
natrium-eller kaliumhydroxid
Metanol
2-liters läsk flaska
Mätglaset
Glasburk
Gummi Funnel
handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Ta på gummihandskar och skyddsglasögon.
2

Placera ett papper på skala. Mät upp antingen fyra g natriumhydroxid eller 5,6 gram kaliumhydroxid, sedan använder papperet för att hälla i en glasburk. Använd inte en plastflaska för detta, plasten kan upplösa
3

Häll 250 ml metanol i en dosmått.. Lägg till glasburk. Rör om innehållet i glasburk grundligt.
4

Värm den vegetabiliska oljan till 140 grader Fahrenheit på spisen. Med tratt, häll en liter oljan i tvåliters läsk flaska.
5

Häll innehållet i glasburk i soda flaskan. Använd en tratt så att du inte spiller det, eftersom det är giftigt. Städa upp spill omedelbart och grundligt.
6

Skruva locket på soda flaskan. Skaka flaskan i 30 sekunder, sedan låta innehållet sätta sig. Skaka igen i 10 sekunder i 10 minuter. Låt den stå i 10 minuter, sedan skaka igen i 10 sekunder. Vänta 10 minuter och skaka igen i 10 sekunder. Vänta i en timme. Efter en timme, bör du se en skikt av mörkare vätska på botten av flaskan.
7

Skruva av flasklocket. Placera tummen helt över öppningen och vrid flaskan över. Vänta den mörka vätskan att bosätta sig i flaskans hals. Försiktigt, kant tummen på sidan av flaskans öppning och tappa av mörkare vätskan i en separat behållare. Den ljusare vätska kvar i flaskan är biodiesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133989.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.