Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vätgas som drivmedel

Alternativa drivmedel utvecklas på grund av olika frågor som rör konventionella energikällor. Ett av de sätt att detta problem håller på att lösa är genom användning av flytande-väte bilar. Kännetecken

Vätgas är en lätt element som består av ett högt energiinnehåll. Den kräver fyra gånger så mycket väte för att alstra samma energi som bensin. Väte måste vara i flytande form när du använder denna energikälla för transportbehov.
Fordon Till Salu

flytande väte kan användas i motorer vätgasförbränning. Eftersom vätgas infrastruktur inte är allmänt tillgängligt, kan detta skapa problem för tankning vätgasdrivna fordon som har stora motorer som förbrukar mycket bränsle. Den hybridmotor skulle tillåta bensin för att köra fordonet om vätgas är inte tillgänglig.
Ändring

Bensin-baserade motorer kan modifieras och inte nödvändigtvis omgjorda till användas med med vätgas.
Bränsleceller

Väte och syre är de element som används i bränsleceller för att skapa elektricitet för att driva ett fordon. Denna form av tanka kraft är tillgänglig för transportfordon och de enda biprodukter som denna typ av bränsle skapar är vatten och värme.
Historia

De tidigaste fordon att köra på väte var tyska bilar i slutet av 19-talet. Genom andra världskriget, var Tyskland med tusentals vätgasdrivna fordon. Efter oljeembargot av 1973 inledde USA, Europa och Japan för att utveckla vätgasdrivna fordon. Bränslecellsfordon prövades först i 1993 och väte teknik är fortfarande under utveckling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134203.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.