Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Bilar som drivs med komprimerad naturgas

Bilar som drivs med komprimerad naturgas (CNG) avger lite föroreningar, eftersom naturgas är en exceptionellt ren-brinnande bränsle. Honda gör det enda sanna CNG bil i USA, trots att bilägare kan få kit CNG konvertering för att skapa en duell-drivmedel. Andra typer av CNG fordon är skåpbilar och lastbilar, särskilt sådana som drivs i stora flottor för skoldistrikt och andra offentliga eller privata enheter. Funktion

Fordon använder energi för att flytta från en punkt till en annan och naturgas ger ett rent bränsle för motorer. De bränsletankar i CNG bilar kan vara stor och tar upp mer utrymme, huggen ur stammen för under bilen lagring. I fallet med modifierade bilar, tankarna ligger i bålen, vilket minskar kapaciteten för bagage eller andra föremål.
Överväganden

tankställen för CNG fordon kan vara svårt att hitta och omöjligt att hitta i avlägsna områden längs vägar och motorvägar. CNG har varit attraktiv för större flottor eftersom kostnaden för att driva fordonen är låg. Kommunala myndigheter har antingen egna pumpstationer eller enligt avtal med CNG leverantörer. New York och Kalifornien var de enda två stater där Honda sålde sin CNG Civic, men i mars 2011, är Honda breddar sin räckvidd till andra stater. Som svar på ökad användning av CNG har bränslepriserna leverantörer öppnat CNG stationer i närheten av flygplatser i Dallas, Las Vegas och Houston för bilar, taxibilar och limousiner som körs på CNG.
Fördelar

Två viktiga egenskaper för CNG bilar och fordon kör räntor och försäljningen av dessa fordon. Först släpper bilen lite, om någon, luftföroreningar, vilket gör det till ett ansvarsfullt val i städer som kämpar med föroreningar från fordon. Det andra, kostar bränslet mindre än bensin eller diesel. Personer som har tillgång till en naturgas linje kan hyra eller köpa utrustning som fyller CNG-tankar, som erbjuder besparingar och bekvämlighet.
Varning

Fordonsägare kan köpa konverteringssatser att använda naturgas i helt eller delvis för att driva bilar. Installera dessa kit är inte utan risk, dock. Naturgas är en brännbar explosiv och använda CNG kit utan kompetens att installera satsen och justera bilens dator kan resultera i allvarlig skada på fordonet och dess passagerare. Att hitta en kvalificerad mekaniker för att installera satsen eller en remiss till en specialist kan vara det säkraste sättet att lägga konverteringssatsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134648.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.