Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Negativ av väteenergi

Stigande bränslekostnader och miljöhänsyn är bara två influenser på sökandet efter alternativa energikällor. Vätgas bränsle var en gång vara en lovande energikälla eftersom den inte producerar skadliga växthusgaser när de används. Det finns dock flera viktiga faktorer som står i vägen för att göra vätgas en primär energikälla. Produktion

Ren vätgas förekommer inte naturligt på jorden, eftersom det är så lätt att den försvinner från atmosfären, och måste produceras på konstgjord väg. Ungefär 95 procent av landets vätgas genereras idag från naturgas. Tyvärr släpper denna process växthusgaser, såsom koldioxid, precis som brinnande naturgas som en konventionell energikälla.
Lagring och distribution

Vätgas bränsle är oftast lagras under högt tryck, ibland till och med kondenserad eller i ett fast tillstånd. Fullbordandet detta kräver stora mängder energi. Tankar som används för att lagra och transportera vätgas är vanligen tillverkade av metall, såsom stål. Över tiden, försvagar vätebränsle dessa behållare metall lagring, vilket kan orsaka allvarliga problem, bland annat läckage.
Konsument Kostnad och tillgänglighet

Kostnaderna för att producera, lagring och transport av vätgas är ytterst förs vidare till konsumenterna. Vätebränsleceller är dyra och inte länge jämfört med andra typer av celler. Dessutom innebär den begränsade användningen av vätgas som det finns få tankställen som bär det. De höga kostnader och låg tillgänglighet är inte tilltalande för de flesta bilköpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134484.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.