Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur använder jag vegetabilisk olja att bränna i en Chevrolet 6,2 eller 6,5 liters diesel?

Det finns två steg för att bränna vegetabilisk olja i en Chevrolet 6,2-liters eller 6,5-liters dieselmotor. Den första är att omvandla eller bearbeta vegetabilisk olja till biodiesel, och den andra förbereder din dieselmotor för att köras på biodiesel. Producera din egen biodiesel innebär kritiska säkerhetsfrågor samt miljöfrågor kring omhändertagande av farliga biprodukter. Chevrolet 6.2 och 6.5 motorer L producerades av General Motors mellan 1982 och 2000, för användning i lätta lastbilar och fritidsfordon. Saker du behöver
Biodiesel processor
Bulk vegetabilisk olja
Metanol
Natriumhydroxid
sälar ersättande bränsle och slangar
Personlig säkerhetsutrustning
kemikalieutsläpp kit
Material Safety Data Sheets
Visa fler instruktioner
Förbereda vegetabilisk olja till din motor
1 Ha en säkerhetsplan och säkerhetsutrustning för att skydda dig själv och miljön.

Upprätta en grundläggande säkerhetsplan. Konsultera lokala brand-och säkerhet tjänstemän och forskning lokala och statliga föreskrifter för biodiesel, särskilt med avseende på brandsäkerhet och bortskaffande av glycerin. Förbered en beredskapsplan, inklusive varuinformationsblad och akuta telefonnummer för bränsle-och kemikalieutsläpp.
2 Ha brandsläckare hands i händelse av ett kemiskt spill eller brand.

Samla din personliga säkerhetsutrustning såsom kemisk resistenta handskar, en skyddsmask och ögonspolning, eller köpa dessa poster om du inte redan har dem. Också få lut neutralizer, rinnande vatten, brandsläckare och spiller inneslutning leveranser.
3 Förbered din förvaring och produktionsområde.

Införa din biodiesel processor, samt förvaring av råmaterial, färdiga biodiesel och biprodukter. Biodiesel framställs genom att kombinera en olja, såsom raps, och metanol med en katalysator, såsom natriumhydroxid. Biodiesel är också känd som metylester, och processen kallas "transesterifiering." Biprodukter som glycerin och oreagerad olja och metanol måste lagras och hanteras mycket varsamt. Rapsolja är en vanlig källa till vegetabilisk olja för biodieel produktion
4.

Inköp bulk vegetabilisk olja. Canola presterar bättre vid minusgrader och är lätt tillgänglig. Bulk Avfall vegetabilisk olja (BWVO) kan vara tillgängliga i ditt område, men denna olja är smutsigare än färska vegetabiliska oljor, kommer att kräva mer processorkraft tid och tenderar att ha mer lösningsmedel egenskaper, vilket gör det svårare på motorns tätningar och slangar.

5

Kombinera din olja och metanol med en katalysator, såsom natriumhydroxid, för att producera din biodiesel. Förvara biodiesel och förbereda sig för att testa den på din motor. Du kommer troligen ogiltigförklara eventuella garantier som finns på din motor och bränslesystem när du växlar till biodiesel, inklusive de flesta eftermarknaden komponenter bränslesystem.
6

Freeze ett urval av din biodiesel för att testa för grumlighet och bildning av kristaller. Jämför bränslen gjorda av olika råvaror.
Förbered din motor för Biodiesel
7 Var beredd att byta ut alla packningar och slangar i bränslesystemet.

Byt tätningar och slangar i din dieselmotor. Den gummiblandningar som används för att tillverka dem i allmänhet inte kommer att stå upp till biodiesel s lösningsmedel egenskaper. Detta gäller särskilt originella bränsle tätningar och slangar på 6,2 L diesel.
8

Blend biodiesel 50-50 med vanlig diesel och köra det för ett par dagar i staden och motorvägen förhållanden. Kontrollera alla dina tätningar och slangar regelbundet efter läckage eller annat slitage. Om 50 procent blandningen fungerar bra, sedan gå till en 75 procent eller 100 procent biodiesel blandning.
9

Övervaka din bränslesystemet noggrant i vintern. Kallt väder kan orsaka kristaller bildas i bränslet, och dessa kristaller kommer att bygga upp i dina bränslefilter och slutligen täppa dem. Din dieselmotor kommer inte prestera bra om bränslet inte kan resa fritt från bränsletanken till insprutarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133920.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.