Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vätgas Fördelar & Nackdelar

Forskare, regeringar och aktivistgrupper har förespråkat alternativa bränslen i årtionden. Under senare år har flera alternativ dykt upp för att driva bilen utan att använda fossila bränslen. Tillsammans med hybrid-elektriska och helelektriska fordon, vätgasdrivna bränsleceller system är ett populärt ämne för diskussion. Dock har väte både olika fördelar och nackdelar som bränsle. Överflöd

En av de främsta fördelarna med vätgas som bränsle är dess överflöd. I själva verket är väte det vanligaste grundämnet på jorden. Det kan extraheras från naturgas eller vatten och är närvarande i ett antal andra kemiska föreningar. Vätgas är också ett element och kan inte förstöras (endast återförenas med andra element), vilket innebär att världens utbud aldrig tar slut, som med fossila bränslen.
Utsläpp

När väte går igenom en bränslecell för att skapa elektricitet som kommer att driva en bil, dess enda biprodukter är värme och vatten. Detta är en annan stor fördel jämfört med fossila bränslen, vilket skapar skadliga koldioxidutsläppen vid förbränning.
Förvaring

En viktig nackdel med vätgas är att det är svårt att lagra den . Väte måste hållas under stark komprimering för att vara en livskraftig energikälla, som kräver starka tankar och tunga tankning linjer. Eftersom det för närvarande inte traditionella system för lagring och distribution av vätgas, är detta en stor praktisk nackdel.
Kostnad

Vätgas är också dyrt att producera i tillräckliga mängder med dagens teknik. Mer billiga metoder utvinna vätgas vid höga energikostnader, skulle eventuella energibesparingar som kommer från att undvika bensin som bränsle i bilen. För väte för att bli konkurrenskraftiga, kommer forskarna måste hitta nya, mer effektiva och kostnadseffektiva sätt att producera stora mängder väte.
Efficiency

Vätgas är ett mycket effektiv energikälla, kan producera mer energi per pund bränsle än bensin. Detta innebär att en lika-sized tank av väte bränsle skulle ge ett fordon ett större utbud eller mer ström än när den är fylld med bensin och en förbränningsmotor. Denna fördel är särskilt relevant med tanke på batterierna på elfordon som kan begränsa bilens intervallet till mindre än 100 miles, vilket gör det opraktiskt för vissa förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134239.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.