Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur du växlar till en E85

Den högsta nivån av etanol som finns i USA på detaljhandeln, E85, blandas med 15 procent bensin och är en renare förbränning alternativ till fossila bränslen. För att byta till en bil som kan använda E85 kan vara så enkelt som att bestämma att din nuvarande bil är E85-kompatibla och börja använda bränslet. Medan E85 tankställen är inte vanliga, om du har tillgång till en, kan etanol vara ett gångbart alternativ. Om din nuvarande bil inte är konstruerad för att köras på E85, kan du ändra delar av din insprutare att göra det E85-klar. Saker du behöver
Bränsleinsprutare pulsbredd-justerande dator komponent
Motorolja
Högeffektiv tändstift
Visa fler instruktioner
1

Köpa en flexifuel-fordon. Din bil kan redan vara flex-fuel utan att du märker det. Kontrollera med din bils tillverkare för hur det identifierar flexifuel-modeller: Chrysler betecknar E85-kompatibla modeller av den sista bokstaven finns i 12-tecknet Test Name Group finns under huven på Vehicle Emissions Control Information etikett. Beroende på året för fabrikat, kommer dessa modeller som flex-fuel har ett brev, till exempel, A till F för modeller i år 2009 och 2010. Andra fabrikat kan ange en bokstav eller siffra i den åttonde karaktär Vehicle Identification Number, eller i Toyota-modeller, är tecknen fyra till åtta specificeras. Andra indikationer är en gul tanklock och en dekal under bränslet dörren anger att E85 användning är tillåten.
2

Konvertera din icke-flexbränslefordon att köra på E85. Du kan göra detta till en rimlig kostnad, genom en kombination av att lägga till komponenter och utbyta befintliga komponenter i din motor. Det största hindret är att en icke-flexifuel-bil kommer att känna att bränslet i tanken är för mager, och visar en varning Check Engine. Med tanke på att etanol innehåller något mindre energi än bensin, behöver du mer av det för att göra en jämförbar jobb. Du kommer att behöva köpa en dator komponent som justerar pulsbredd dina bränslespridare, vilket kommer att göra injektorer lägga mer bränsle än de brukar göra i förbränningskammaren för att rymma bränslet karaktären av E85. Ta bort pluggarna på spridarna och montera dem på kontakterna på datorns komponenter, som sedan pluggas in bränsleinsprutarna. Enheten kommer att ha två växlar, A eller G, en för gas och en för alkohol (aka etanol, eller E85).
3

Följ upp din modifierade fordon. Du kan göra små tweaks för att förbättra miles per gallon på ditt nyligen justerat fordon. Med tanke på E85: s lägre energi kapacitet, kan du förlora omkring 30 procent i bränsleekonomi från justeringen. Förbättra mpg genom korrekt blåsa dina däck. Byta olja regelbundet för mindre friktion, vilket kommer att förbättra mpg, för E85, att välja ett bra syntetisk olja ger maximalt skydd. Andra förbättringar kan vara att ändra tändstiften, eftersom E85 brinner kallare än bensin och därför inte kan brinna helt, vilket gör det svårare att starta motorn i kalla förhållanden. En effektivare tändstift kan hjälpa din bil kallstart mer tillförlitligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134649.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.