Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera bränsleinsprutning Gas Engine till Propan

Flytande propangas, eller gasol, har använts i åratal för att driva motorer, och konverteringssatser för carbuerated motorer varit allmänt tillgängliga för år. Bränsle-insprutning motorer, å andra sidan, var historiskt mycket svårare att konvertera för att bränna gasol. Dock har de senaste förbättringar i teknik av konverteringssatser gjort det mer möjligt att omvandla bränsle-insprutning motorer. Eftersom majoriteten av bränsle-insprutning motorer finns i bilar, och konverteringen för bilar är mer komplex än för stationära motorer, koncentrerar denna artikel på att konvertera bilar för att fungera med LPG. Saker du behöver
Kompatibel bränsleinsprutning motor
Ombyggnadssats
Visa fler instruktioner
Planning
1

Bestäm om en omställning till gasol är möjligt för ditt fordon. Det största hindret i att omvandla en väg pågående fordon till gasol navigerar en labyrint av reglerna om LPG omvandlingar. De viktigaste tillsynsmyndigheter är US Environmental Protection Agency (EPA) och California Air Resources Board (CARB). Dessa organ upprätthåller separata listor på sina webbplatser för fordon och konvertering leverantörer kit som har klarat certifiering testning.
2

Se till att du har tillgång till LPG tankställen i ditt område. Det amerikanska Department of Energy har en databas med alternativa tankställen du kan samråda för att fastställa möjligheten att tanka din bil med gasol. Många konverteringssatser är "dual-fuel" kit som bibehåller förmågan hos motorn att köras på bensin samt gasol.
3

Välj ett kit för din bil som uppfyller dina specifika behov. Forskning de enskilda leverantörerna och kit noggrant. Kompletta kit inkluderar vanligen en LPG tank klassade för användning i fordon, modifierade bränsleinjektorer, ett bränsle regulator för gasol bränsle, bränsleslangar leverans, monteringsverktyg, och uppdaterad mjukvara för fordonet motorstyrenheten. Komponenter är i allmänhet inte utbytbara mellan kit.
4

Installera satsen. På grund av komplexiteten och omfattningen av konverteringen, kan du finna det enklare att ha en erfaren tekniker installera satsen. Din ombyggnadssats leverantör bör kunna ge dig en lista över certifierade installatörer som har de verktyg och utrustning för att installera och testa LPG konvertering. Mycket erfarna gör-det-självare kan ha möjlighet att slutföra installationen också. Om du väljer att installera kitet själv, se till att de garantier för konverteringen och fordonet inte påverkas negativt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134772.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.