Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nya källor Bränslen

De senaste två århundradena har bevittnat exempellös förändring i människans förmåga att styra och manipulera vår omgivning. I processen har dock civilisationen kommit att rely tungt på en inneboende begränsad källa lagrad solenergi i form av fossila bränslen. Eftersom tillgången på fossila bränslen är ändliga - och eftersom fossila bränslen är förknippad med andra nackdelar som föroreningar - många företag, forskare och regeringar bedriver en mängd olika konkurrerande alternativ. Väte

Väte är rikligt förekommande på jorden i form av vatten eller H2O. Dela upp vattenmolekyler genom elektrolys offentliggöranden väte och syre. Elektrolys kräver dock energi - åtminstone så mycket energi, i själva verket är som frigörs genom förbränning av gasen när den är producerad. Med tanke på att energi krävs också för att lagra och transportera den, förbrukar produktionen av vätgas mer energi än den genererar. Vätgas kan fortfarande vara en livskraftig bränsle, men om dess tillverkning drivs med solenergi, eller om mikroorganismer som alger och bakterier kan ändras genetiskt till att producera vätgas. Forskare undersöker för närvarande båda dessa alternativ.
Etanol

vissa arter av jäst producera etanol som en biprodukt av deras metabolism. Etanolen kan senare separeras från vatten genom destillation och brännas som bränsle. Enligt "Essential Environment", som av 2005 cirka 10 procent av den amerikanska majsskörden användes för att göra etanol. Kritiker hävdar att spannmålsetanol är ineffektiv och förskjuter livsmedelsproduktion, en 2009 artikel i Popular Mechanics, till exempel, noterade att ersätta USA: s totala oljeimport med enbart etanol skulle kräva cirka 95 procent av USA: jordbruksmark nu under odling. Vissa forskare hoppas att producera etanol ur cellulosa i stället. Eftersom cellulosa, polymeren växterna använder för att göra sina cellväggar, är en av de mest förekommande makromolekyler på jorden, producera bränsle från cellulosa skulle kunna öppna upp en stor ny leverans av bränsle. Trots sin potential måste dock cellulosaetanol övervinna ett antal tekniska hinder innan det kan bli kostnadsmässigt konkurrenskraftig med fossila bränslen.
Alger Biobränsle

Många vetenskapsmän och företagare har plockat vad som kan tyckas vara en ännu mer osannolik kandidat för bränsle: tjärnscum. Liksom växter på land, alger syntetisera sin mat genom att lagra solenergi genom en process som kallas fotosyntes. Om alger kan vara odlad och deras olja skördas effektivt, kan det bli en riklig ny källa av biodiesel och biobränslen. Enligt en artikel 2007 i Popular Mechanics, kan vissa stammar av alger fördubbla sin volym under natten. Och till skillnad från majs, kräver alger inte vast områden av landet att växa. Så lovande som det låter i teorin, men är alger bränsleproduktion svårare att uppnå i praktiken. Många forskare är genetiskt förändra stammar av alger för att förbättra avkastningen eller söker efter sätt att skapa de rätta förutsättningarna för varaktiga odling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134369.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.