Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man mäter specifik vikt av biodiesel

Biodiesel är ett alternativt bränsle som har vunnit popularitet under åren. Det anses vara en förnybar resurs eftersom den är gjord med vegetabiliska oljor eller animaliskt fett. Det brinner i de flesta dieselmotorer med liten eller ingen modifiering. Eftersom förbränningsmotorer kräver en specifik luftbränsleförhållandet för topprestanda, är det viktigt att veta den specifika vikten hos det bränsle som används. Specifik vikt är vikten av ett ämne i förhållande till vatten vid en specificerad konstant temperatur (vanligtvis fyra grader Celsius). Det är möjligt att bestämma specifik vikt av en vätska med användning av en hydrometer. Saker du behöver
Hydometer
mätglas
Biodiesel bränsle
Visa fler instruktioner
1

Fyll graderade cylindern med biodiesel som testas. Överfyll inte behållaren. Beroende på storleken av hydrometer, fyller cylindern 75-80 procent fullt bör räcka.
2

Placera försiktigt hydrometer i vätskan, vilket ger det ett par mjuka virvlar runt för att avlägsna eventuella bubblor klamrar sig fast botten. Låt inte hydrometer vidröra sidorna eller botten av cylindern. Det kommer att nå en flytande punkt där den är upphängd i vätskan.
3

Låt hydrometer för att bosätta sig. Lösa kan ta en stund, så ha tålamod. Undvik att trycka eller justera hydrometer, som biodiesel kan belägga hydrometer och förvirra den sista mätningen.
4

Läs måttskalan på sidan av hydrometer. Mät inte från eventuellt överskott av biodiesel som kan har belagt hydrometer högre än den faktiska ytan på vätskan. Linjen biodiesel yta når på hydrometer skala är den specifika vikten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134655.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.