Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Typer av alternativa bränslen

Med uppkomsten av oro om klimatförändringar och fossila levererar bränsle, har företag över hela världen vänt sin uppmärksamhet på hur man ska motverka situationen. Inom fordonsindustrin har biltillverkare börjat flytta sin forskning och utveckling på att producera bränslesnåla bilar och motorer som kan bearbeta alternativa typer av bränslen. Förstå vilken typ av alternativa bränslen kommer att hjälpa ett fordon konsument i att göra kloka beslut om hur man kan effektivisera sin bränsleförbrukning och hjälpa miljön också. Biodiesel

Biodiesel är en typ av biobränsle som framställs med hjälp av animaliskt fett eller vegetabilisk olja och utsätta dem genom en process som kallas "transesterifiering." Idag vegetabilisk olja är den viktigaste komponenten för att producera biodiesel, och för närvarande det ger 10 procent mindre energi jämfört med petroleum diesel. De mest populära vegetabiliska oljor som används vid framställning av biodiesel är sojabönor och raps oljor. Ren biodiesel kan användas som ett alternativ till diesel, men motormodifieringar krävs för att undvika prestanda och underhållsfrågor.
Etanol

Etanol är en annan typ av biobränsle. Även känd som etylalkohol, är detta biobränsle som tillverkas av sockerrör och majs. Motormodifieringar är skyldiga att använda etanol i nuvarande fordon för att säkerställa prestanda. Jämfört med olja, ger det 27 procent mindre energi. Idag är etanol blandas med blyfri bensin för att producera E85, som består av 15 procent blyfri bensin och 85 procent etanol. En annan kombination är känd som "gasohol", som blandar 90 procent bensin och 10 procent etanol och är kompatibel med moderna motorer. Ren etanol kan också vara ett alternativt bränsle, men dagens motorer och fordon har noterats att lida i prestanda när de utsätts för temperaturer lägre än 59 grader Fahrenheit.
Hydrogen

Vätgas har vunnit popularitet som en av de bästa alternativa bränslen på grund av dess tillgänglighet. Den kan användas i fordon i två former, som en del av en bränslecell eller som ett alternativt bränsle. Den vanligast förekommande källan av väte i planeten är vatten, men det måste utvinnas i ren form innan den kan användas som bränsle. Aktuella undersökningar visar att vätgas ger 400 procent mindre energi jämfört med bensin. Det kräver också en mycket låg temperatur för att hålla den i flytande form. Trots den nuvarande situationen, är företag att hitta nya sätt att utnyttja vätgas användning som ett alternativt bränsle. BMW Hydrogen 7 och Mazda Rx-4 Hydrogen RE är exempel på fordon som kan köras på vätgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133975.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.