Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Diesel Biobränsle

Avfall vegetabilisk olja, som vanligtvis kallas bland biodiesel entusiaster som WVO, ger den viktigaste ingrediensen i ett fossilt bränsle alternativ som är säker för bilmotorer. WVO kommer i många former, såsom matlagning fett och ister, och kan samlas i hemmet eller donerats av företag i närheten matservering. Med några lättillgängliga artiklar och en följsamhet till enkla säkerhetsrutiner, kan vem som helst skapa en batch av diesel biobränsle i sitt kök eller garage. Saker du behöver
Goggles
förkläde
Mask
Handskar
Sil
Plastbehållare
Metall pan
Termometer
Metanol
Jar
Lye
Funnel
2-liters flaska
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon, ett förkläde, en skyddsmask och skyddshandskar. Anslutning till säkerhet är av största vikt, gör biobränslen innebär farliga kemikalier och kemiska reaktioner. Långa ärmar och långa välsittande byxor samt lämpliga skor är att föredra.
2

Filter stora avfall partiklar från avfall vegetabilisk olja genom ett kök sil, hälla oljan från sin ursprungliga flaska till en disponibel plastbehållare. Använd olja innehåller ofta bit mat och andra partiklar som kommer att förorena den slutliga biobränsle produkten. Upprepa detta steg så ofta som är nödvändigt för att skapa "ren" olja.
3

Heat 1 liter WVO i en metall kastrull på spisen till 120 F för att avlägsna eventuell vattenhalt. Använd ett kök termometer för att säkerställa att oljan når rätt temperatur. Olja som inte spotta och pop indikerar att vattnet har avlägsnats.
4

Låt den renade oljan svalna till 60 F.
5

Mät 250 ml, eller ungefär en kopp, metanol, omvandlades en lockförsedd glasburk. Innan hälla metanol i burken, ta burken för läckor genom att fylla den med vatten, skruva på locket och skaka den kraftigt. Se till att burken är fri från vatten innan du häller i metanol.
6

Lägg 6 g, eller 1 tsk., Lut till metanol. Lut är ibland kallas kaustiksoda och finns på apotek. Det är en starkt frätande kemikalie och bör hanteras med största omsorg.
7

Täta blandning av metanol och lut i burken, och skaka den tills allt lut pulvret har lösts upp och de två ingredienserna är helt blandad. Detta kan ta upp till 10 minuter, men skaka burken snabbar upp processen.
8

Placera en tratt i halsen på en ren 2-liters flaska, och häll insidan spillolja. Lämna tratten i flaskan.
9

Öppna glasburk av metanol och lut blandning (som nu kallas metoxid), och häll försiktigt av blandningen på toppen av oljan med användning av en tratt. Avlägsna tratten ur flaskan och skruva på den ursprungliga locket innan du skakar flaskan upp och ner i cirka 10 sekunder. Se till att locket är på mycket hårt innan du gör detta.
10

Låt blandningen vila i ca 1 timme eller tills definierade skikt visas. Det understa lagret är glycerin, är mellanskiktet tvål, och det översta lagret är hemlagad biobränsle diesel tillverkad av avfall vegetabilisk olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134050.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.