Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Egenskaperna hos DME

dimetyleter eller DME är en gas som härrör från metan. Den vanligaste användningen för DME är som ett substitut för gasol. Det används också som ett lösningsmedel; såsom en ersättning för klorfluorkol drivmedel i aerosoler, och som kylmedel. DME är utstuderad som bränsle för transporter och kraftproduktion tillämpningar, eftersom många egenskaper DME gör det till en attraktiv "gröna" alternativ till fossila bränslen. Kemiska egenskaper

DME är en färglös gas med en smältpunkt av minus 141 grader Celsius och kokpunkt på minus 25 grader Celsius. Även stabil, avdunstar det snabbt och är mycket brandfarligt, med en flampunkt på minus 41 grader Celsius. Gasen är tyngre än luft och giftfri, men har en narkotisk effekt vid inandning. Addera Clean Burning

En anledning DME är att betraktas som ett drivmedel är dess potential att bidra till tunga fordon möter allt strängare utsläppsnormer. Köra DME ensam eller som en blandning med oljebaserad diesel ger lägre partikelutsläpp och utsläpp av förorenande oxider av kol, kväve och svavel.
Kick Cetane
< p> En cetantal är att dieselbränsle vad oktantal är till bensin. DME har ett cetantal på 55 eller 60, vilket anses hög jämfört med cetantalet av cirka 45 för vanligt dieselbränsle. Det skulle kunna göra DME mindre benägna att kalla vädret frågor ibland förknippas med andra alternativa diesel-bränslen.
Diverse Production Källor

DME kan framställas genom kemisk omvandling av en mängd olika källor, inklusive kol, naturgas och organiskt material (eller "biomassa"). Biobränslebaserad DME produktion i synnerhet har potential att använda sig av ett mycket varierat utbud av jordbruksprodukter och restprodukter.
Överväganden

DME är redan en värdefull produkt med en mängd olika användningsområden. Trots att forskning visar att den har löfte som fordonsbränsle, är den nuvarande produktionskostnaden hög. Andra egenskaper hos DME som kan orsaka problem med mer utbredd användning är dess låga flampunkt (vilket gör det mycket brandfarlig) och de eventuella bedövande effekter andas in gasen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134677.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.