Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Projekt i Biofuel

Biodrivmedel har funnits sedan den första cars.There finns många olika typer av biobränslen som används runt om i världen för olika tillämpningar. Du kan utföra en rad olika projekt för att bestämma den bästa biobränsle för din ansökan behov, hur du gör din egen biobränsle och hur man använder det. Dessa projekt är ett bra sätt att lära eleverna om alternativa bränslen. Biodiesel

Gör en sats av din egen biodiesel för att lära sig kemin involverad i att omvandla vegetabilisk olja till biodiesel. Samla all matolja du har i huset. Filtrera bort eventuella matrester, fastställa mängden katalysator som behövs genom att utföra en titrering och blanda i den beräknade mängden natriummetoxid. Ta bort eventuell glycerin från reaktionen och kontrollera kvaliteten på din biodiesel. Biodiesel blanketter från vegetabilisk olja med användning av processen för transförestringen.
Test Energi

Använd en liten motor eller annan utrustning som kan rinna av olika typer av biobränslen. Fyll bränsletanken med samma mängd biobränsle och sedan bestämma vilka biobränslen producerar mest energi. Det biobränsle som kör maskinen längst, använder den på samma sätt för alla testade biobränslen, är biobränsle med mest energi. Vissa tester som används för biobränslen inkludera belopp av buller, utsläpp, bränsleförbrukning och makt. Den typ av test du använder beror på vilken utrustning du har tillgänglig som avgastester kräver specialutrustning.
Kostnader

Detta projekt fokuserar på hur mycket traditionella bränslekostnader kontra framställning och användning av biobränslen. Du kan välja att beräkna alla kostnader för en bil eller en byggnad, valet är ditt. Faktor i kostnaderna för att köpa bränsle och mängden energi som det producerar. Trace tillverkningen av olika bränslen för att bestämma vilka som har den lägsta kostnaden baserat på den mängd energi som de producerar. Du kommer att kunna hitta vilken biobränsle är mest kostnadseffektivt för dina behov.
Alternativa energikällor

Design ett system som gör biobränsle med hjälp av alternativa energikällor såsom vindkraft eller solenergi. Biobränsle kommer att kräva omrörning och upphettning beroende på de metoder som använts. Ta reda på om du kan du producera all den energi som behövs för att göra biobränslen från dessa energikällor. Gör upp en arbetsplan och sedan se om att testa det i en liten skala inställning, lämplig för ett klassrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134662.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.