Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hub motorstyrning Typer

Moderna ingenjörer återvinning en gammal teknik för användning i elbilar och cyklar. Frederick Porsche introducerade världens första elbil med individuell nav motorer på 1900 Paris världsutställningen. Tekniken håller på att ses över eftersom det gynnar effektiviteten av fordon genom att eliminera vikten av tunga växellådor och mer effektivt applicerar vridmoment direkt till hjulen. Enskilda hjul växelriktare anslutna till elektroniska styrsystem kan styra nav motorer installerade på elbilar och små moduler kontroll används på elektriska cyklar. ECU

elbilar med individuell nav motorer, en elektronisk styrenhet använder särskilt utvecklad programvara för att ständigt analysera indata från sensorer för att styra mängden vridmoment som appliceras på varje hjul. Regulatorn analyserar data på bromsning kräver acceleration och andra fordon som används och skickar styrinstruktioner på varje hjul motor som situationen kräver. Den elektriska strömmen går mellan batteriet och hjulnavet motorn genom individuella strömriktare bifogas varje hjul justeras för att producera den nödvändiga positiva eller negativa vridmoment på det hjulet. Systemet är kapabla att göra justeringar i hjulet produktionen på bråkdelar av en sekund.
Electric Bike Hub Controller

Elektriska cyklar kan använda ett nav motor eller motor monterad med ett svänghjul och kedjedrift för att vrida ratten. Cykelnav motorer kommit vanligtvis som en del av ett hjul som är installerad i stället för den befintliga bakhjulet och styrs av elektriska impulser från en kontrollmodul. Styrenheten tar emot inmatningar från gasreglaget och skickar elektriska impulser till navmotom som är i synkronisering med positionen för rotorn. Halleffektsensor varierar styrkan av kontinuerlig spänning från batteriet och ger feedback till motorn så att rätt spänning för varje navmotoms tre strömfaser. Transistorer i styrenheten hantera tidpunkten för spänningspulserna att uppnå maximal effektivitet.
Inverter

En viktig komponent i navet motorstyrning är makt inverter bifogas varje hjul motor. Omriktaren omvandlar likström från batteriet till växelström motorn fungerar på. Omriktaren använder snabba elektroniska omkopplare för att slå strömmen på och av snabbt, vilket har effekten av att omvandla den till AC. Växelriktare används med elbil nav motorer kan ta likspänning mellan 250 och 400 volt från bilens batteri och omvandla den till 120 volt växelström behövs av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134519.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.