Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder Automatic Transmission Fluid som dieselbränsle

Dieselmotorer ursprungligen var avsedda att behandla koldamm som bränsle. De har också anpassats av många fordonsägare att köra på vegetabilisk olja. Begagnade automatisk transmissionsolja är ett potentiellt alternativ bränsle som avger låga utsläpp och fungerar bra om det blandas med diesel. Det finns en risk för att skada common rail dieselmotorer med transmissionsolja. Begagnade transmissionsolja kan samlas kostnadsfritt från auto butiker och återförsäljare servicefunktioner, som annars måste kassera den. Saker du behöver
12 volt diesel växellåda pump
lagringstrumman
Tre-micron filter
cetantalshöjare
Dieselbränsle
1-tums diameter slang
Automatisk avstängning bränslemunstycke
Visa fler instruktioner
1

Samla använt transmissionsolja i en tunna eller trumma. Använd en lastbil med en skyddad bedliner att stödja vikten av trumman under transport.
2

Anslut munstyckets utgång pumpen till ingångskontakten munstycke på mikron filter. Fäst 1-tums diameter slang till ingången munstycket på pumpen och utgående filter munstycket.
3

Fäst den fria änden av den utgående slangen i avstängning munstycke.

4

in den fria änden av den ingående slangen i en öppning i transmissionsolja behållaren.
5

Öppna bensintanken. Inset bränslemunstycket.
6

Anslut pumpen till en strömkälla och slå på. Tryck på munstycket spaken för att tillåta bränsle att strömma in i tanken. Pumpning bör bara ta några minuter. Den automatisk avstängning = off munstycke kommer att upphöra att leverera. Akta att stänga av pumpen omedelbart för att stoppa gasflödet. Vissa munstycken kommer med en pump som automatiskt kommer att stängas av.
7

Lägg ett cetantalshöjare och några liter diesel i tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134473.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.