Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad avgör hur mycket energi i kol?

Kol är en utmärkt förening energikälla. Kol står för en betydande del av den el som förbrukas i USA. Energiinnehållet i Förenta staternas kolreserver är stort. Den termokemisk process för förgasning av kol bryter kol ner till dess grundläggande element såsom kol, väte, syre och svavel - som bestämmer mängden utövar energi kol. Carbon
Torris är en form av kol.

Kol är den viktigaste delen av kol. Det är också den främsta källan till värme i kol. Kol genererar cirka 14.500 BTU per kilo koldioxid. Kol är en icke-metall. Dess kemiska och elementärt symbolen är "C" och har en atomvikt av 12,011 atommassenheter. Kol har två atomära volymer. Dess grafit kompositionen är 5,31 kubikcentimeter per molekyl; dess diamantkomposition är 3,42 kubikcentimeter per molekyl. Kolets naturliga tillstånd är solid. Dess smältpunkt är 3823 grader Kelvin, 3550 grader Celsius. Carbon s kokpunkt är 4300 grader Kelvin, 4,027 grader Celsius. Men dessa förändringar-punkter är särskilt informativt. Kol, som torr-is, ändringar direkt från fast form till gas.
Hydrogen
Vätgas har många industriella tillämpningar.

Vätgas räknas för cirka 5 procent av kolets sammansättning och är den primära gasen utvinns under förgasning. Väte är en icke-metall. Dess kemiska och elementärt symbolen är "H" och har en atomvikt av 1,0079 atommassenheter. Väte har ett atomärt volym på 14,4 kubikcentimeter per molekyl. Den består av en elektron och en proton, den innehåller inga neutroner. Det är det lättaste grundämnet i universum --- dess atomer utgör över 90 procent av universum. Väte naturliga tillstånd är gasformigt. Dess smältpunkt är 14.01 grader Kelvin, -259,14 grader Celsius. Väte s kokpunkt är 20.28 grader Kelvin, -252,87 grader Celsius. Vätgas är färglös, lättantändlig och häftigt reagerar med oxidanter. Väte har ett överflöd av användningsområden. Flytande väte används som raketbränsle. Väte genererar ungefär 65.000 BTU per pund.
Oxygen
Syre är en makt oxidationsmedel.

högre syremängden i kol den lägre kol värme-förmåga. Syre minskar mängden värme som genereras eftersom det oxiderar kolmängden först. Syre är mycket reaktiv med nästan alla andra element --- med undantag av ädelgaser. En modern förgasare använder syre som en kontrollerad miljö för kol --- accelererande syre till höga temperaturer och tryck. I denna miljö, kol molekyler bryta upp och börja kemiska reaktioner --- resulterar i kolmonoxid, vätgas och andra gasformiga blandningar. Syre är en icke-metall. Dess kemiska och elementärt symbolen är "O" och har en atomvikt av 15,9994 atommassenheter. Syre har ett atomärt volym på 14,0 kubikcentimeter per molekyl. Syre naturliga fysiska tillstånd är gasformigt. Den har en smältpunkt av 54,8 grader Kelvin, -218,3 grader Celsius. Syre kokpunkt är 90.2 grader Kelvin, -182,9 grader Celsius. Den är färglös och luktfri. Syre är icke-toxiska under normala omständigheter. Syre används även ett raketbränsle oxidant.
Svavel
Svavel färg är gul, och vissa av dess föreningar är giftiga.

Mängden svavel i kolet är bara 1 till 2 procent av kolet vikt. Svavel genererar ungefär 4.000 BTU per pund. Detta är små i jämförelse med kolets och väte British thermal units av 14.500 och 65.000, respektive. Svavel är en icke-metall. Dess kemiska och elementärt symbolen är "S" och har en atomvikt av 32,06 atommassenheter. Svavel har ett atomärt volym på 15,5 kubikcentimeter per molekyl. Svavel naturliga tillstånd är solid. Den har en smältpunkt på 388,4 grader Kelvin, 115,2 grader Celsius. Svavel kokpunkt är 717,9 grader Kelvin, 444,7 grader Celsius. Svavel är gul, luktfri och sprött. Den har en låg toxicitet på egen hand. Men koldisulfid, vätesulfid och svaveldioxid är toxiska svavelhaltiga föreningar. Svavel är inte lösliga i vatten men är löslig i koldisulfid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134721.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.