Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder Ethenol

Betydande höjningar av gaspriserna har lett till att många konsumenter att leta efter billigare alternativa bränslen för att köra sina fordon. Etanol är en förnybar form av bränsle, som nu finns på de flesta bensinstationer i hela USA. Enligt Cars bilismen råd hemsida, var etanol 13 procent billigare än bensin och med 2010. Däremot producera etanol inte lika mycket energi som bensin (upp till 27 procent mindre), vilket innebär besparingar kan vara mer än väl. Instruktioner
1

Lär olika typer av etanol blandar tillgängliga. De flesta blandningar har en koncentration av 10 procent etanol blandas med 90 procent bensin. Dessa blandningar kan sättas in i någon bil utan mycket högre koncentrationer av etanol. E85 innehåller 85 procent etanol blandas med 15 procent bensin.
2

Kontrollera din manual fordonstillverkaren för att bedöma om du kan använda E85 i bilen. På grund av den höga koncentrationen av etanol i E85, kan den bara användas i "Flexible Fuel Vehicles", som är strukturerade för att acceptera båda typer av drivmedel.
3

Ta din bil till en lokal mekaniker om det inte är förenligt med en hög koncentration bränslen såsom E85. Mekanikern kanske kan uppgradera delar av bränslesystemet så det kan ta högkoncentrerade blandningar av etanol.
4

Kör till närmaste bensinstation när du kör slut på bränsle. Undersök pumpens etiketterna innan du väljer vilken typ av bränsle för att fylla bilen med. E85 är oftast märkt på pumpen i en blå och gul färg. Mindre koncentrationer är ofta inte så tydligt urskiljas, eftersom de fortfarande innehåller mestadels bensin. Fyll din bil med etanol blandning du behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134734.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.