Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelarna med en Stirling motor

1816, tänkt vetenskapsmannen och uppfinnaren Robert Stirling konceptet för en hot-air enhet idag är känd som stirlingmotorn. Denna värme motor fungerar genom cyklisk kompression och expansion av luft eller gaser. Temperaturnivåerna skapats av stirlingcykel producera en netto omvandling av värmeenergi till mekaniskt arbete. I dagens värld av grönt tänkande, resurs studier syftar till mekaniska system som fungerar utan att förstöra miljön och bidrar till förorening. De många fördelarna med Stirlingmotorn gör det en värdefull utmanare. Tyst Performance

skillnad från en förbränningsmotor, bringar Stirlingmotor ingen expansion i atmosfären. De förbränningsegenskaper hos en Stirling motor utför utanför cylindrarna i en kontinuerlig cykel. Detta minskar buller och tysta prestanda gör Stirlingmotorer ett populärt val för att driva ubåtar.
Efficiency

Stirling motor kräver ingen oberoende energikälla. Den använder en extern värmekälla, såsom solenergi, för att driva enheten. Stirlingmotorn Society (sesusa.org) beskrivs aktuell Stirlingmotorer så ren och effektiv. Utformningen egenskaperna hos en Stirlingmotor göra den mer effektiv än en bensin-eller dieselmotor. Den stirlingcykel skapar en termodynamisk tryck med två typer av konstant volym och två former av konstant temperatur. Uppdelade, betyder detta att motorn kan fungera som en värmepump eller ett kylsystem, som används för kryogen kylning.
Underhåll

enkelhet designen kräver lite underhåll. Stirlingmotorn är lätt att balansera och ger minimal vibration påverkar mekanismer. Motorn arbetar inom ett slutet kretslopp, med arbetsfluiden varaktigt innesluten. Underhåll kontroller och större underhållsarbeten systemet kan utsträckas över långa intervaller. Gaserna som genereras av en Stirling-motor inte lämnar höljet
miljövänlig drift

. Det bokstavligen finns inga avgaser från detta system. Det finns ingen fossila bränslen beroende. Även bensin kan driva motorn, är det inte ett krav. Den stirlingcykel behöver bara en yttre värmekälla för att fungera. Ytterligare bränslen omfattar med trä, sågspån, avfall och solenergi eller geotermisk energi. Stirling Technology, en modern tillverkare av denna typ av motor, hävdar att dess ST-5-modellen är för "de som inser att osäkerheten totalt beroende av verktyg för att leverera sin makt behov."

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134259.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.