Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur får man bättre körsträcka när du använder Etanol

Med fler fordonstillverkare som erbjuder "flex bränsle" alternativ till nya modeller, har det skett en stadig ökning av bensinstationer som erbjuder etanol som bränsle alternativ. Även det har tidigare antagit att gas körsträcka blir gradvis mindre effektiv med högre etanol innehåll, studier co-sponsrad av US Department of Energy har visat att en "optimal blandning" existerar, ger bättre körsträcka än vanlig bensin. För att få bättre körsträcka vid användning av etanol, måste du bestämma vilken blandning av etanol specifikt förbättrar körsträcka för din bil. Saker du behöver
Etanol mixer bensinstation
Visa fler instruktioner
1

Kolla din instruktionsbok för att se till att din bil kan acceptera etanol halt över 10 procent. E10 (står för 10 procent etanol, 90 procent bensin) och E85 är den vanligaste etanol. Vissa bensinstationer har ytterligare tre till fyra blandningar av etanol:. E20, E30, E40 och E50
2

hitta närmaste station etanol blandning. Länken i Resources ger en lista på alla stationer etanol blandning i USA Även om de flesta blandning stationer är belägna i Mellanvästern regionen, är mer sprids till öst-och västkusten.
3

Bestäm bilens optimal blandning av etanol innehåll. Du kan göra detta genom att spela in din mätarställning vid användning av E10 (från full till tom tank), och gradvis åter spela in din körsträcka som du fyller din tank med andra etanolinblandning tills du hittar det blandas med det bästa körsträcka. De flesta fordon i den nya studien hade signifikant förbättrad körsträcka med E20 eller E30.
4

Practice effektiva körvanor som är typiska för alla typer av bränsle. Hålla dina däck ordentligt pumpade och ta bort extra vikt (skräp och verktyg) från din trunk kommer också att hjälpa dig att få bättre körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134432.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.