Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Är användningen av vätgas som bränsle farligt?

Forskare letar efter sätt att göra användningen av vätgas som bränsle säkrare och mer ekonomisk . Liksom alla bränslen , måste väte ska lagras och hanteras på rätt sätt för att minimera potentiella faror . Faror

Vätgas har egenskaper som kan innebära risker , enligt US Department of Energy . Vätgas har mycket små molekyler , vilket gör det mer utsatt för läckage än andra gaser. Eftersom den inte har någon färg eller lukt , är det också svårt att upptäcka , och när tillräckligt mycket av det läckage i ett slutet utrymme , kan det orsaka kvävning . Dessutom är när vätgas utsätts för luft , den resulterande kombinationen , om de antänds , genererar bränder som är nästan osynlig. Slutligen är flytande väte så kallt att vidröra det kan resultera i svår förfrysning .
Säker Förvaring

att minimera läckage , är vätgas som lagras i tryckbehållare byggda av material som inte reagerar med det . Flytande väte lagras av NASA vid negativ 423 grader Fahrenheit , vilket hindrar den från att vända sig till vätgas . Lagra en vätska vid denna temperatur kräver en speciell kylförvaring som kallas en " kryogen " systemet .
Säkerhet Fördelar

Medan en väte brand kan utgöra en brännskada fara , släpper inte skadliga kemikalier i miljön , vatten och värme är det enda biprodukter . Dessutom sprider vätgas läckte ut i fria luften snabbt , vilket minimerar risk för antändning .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133994.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.