Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

B99 ASTM Biodiesel Specifikationer

American Society for Testing and Materials (ASTM) fastställer standarder inom många områden, bland annat för produktion av biodiesel. Den tilldelar nummer till bränslet med prefixet "B" indikerar en biodiesel bränsle. Siffran anger den andel av bränslet som är biodiesel, såsom B100, som är ren biodiesel eller B99 representerande 99 procent biodiesel. Biodiesel Bränsle

biologiskt nedbrytbara och giftfria bränsle, tillverkat av vegetabilisk olja i alger, soja och raps samt begagnade fetter matlagning och oljor och animaliska fetter, fungerar dieselmotorer som B100. Det kan också blandas in i B99 eller lägre procentsatser. Det orsakar inte oro för säkerheten av petroleum grund av sin höga flampunkt på 300 grader Fahrenheit och dess brist på brännbara ångor. Addera Petroleum Diesel

en procent av B99 som inte representerar en biodiesel bränsle är standard petroleum diesel. Denna oljeprodukt när de blandas med biodiesel bränsle måste uppfylla ASTM-specifikationerna, som omfattar svavelhalt, precis som 100-procent petroleum diesel.
1996 eller senare Dieselmotorer

B99 bränsle rinner dieselmotorer tillverkade 1996 eller senare. För motorer byggda före 1996, endast B20, som är bränslet som är 80 procent biodiesel bränsle, kan rekommenderas. Denna specifikation av B99 avser vissa motordelar som inte tål höga nivåer av biodiesel, såsom naturliga gummiblandningar. En lösning handlar om att ersätta de delar med sina nuvarande motsvarigheter som är avsedda för upp till B100 bränsle.
Temperatur

Vid temperaturer blir kallare, börjar B99 för att förvandlas till en gel vilket kan orsaka skador på en dieselmotor. Den lägsta temperatur vid vilken B99 bör användas i 35 grader Fahrenheit. När denna temperatur närmar sig bör en övergång till B50 göras B50 har inga problem med kylan. Om denna nivå av biodiesel inte kan lokaliseras, finns inga problem med att använda vanligt bränsle petroleum diesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134472.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.