Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera din bil att köra på olja

Endast dieselmotorer kan konverteras för att köras på olja. Dieselmotorer ursprungligen var avsett att köras bort av många olika typer av bränslen, vilket är varför det är så lätt att omvandla dem till olja. Vegetabilisk olja och jordnötsolja är vanliga typer av bränsle för konverterade dieselmotor. Tänk dig att stanna för en burgare och plocka upp en hink full av gratis bränsle för din bil. Saker du behöver
extra bränsletank
Extra bränsleledningar
Temperaturmätare
Extra bränslemätare
Valve switch
Dash switch
Värmetålig slang
Bränslefilter
Separat filtersystem
Visa fler instruktioner
1

Lägg en extra bränsletank och separata bränsleledningar till din motor för att hålla och transportera den vegetabiliska oljan. Du kommer fortfarande att behöva använda din ursprungliga gastank diesel eftersom fordonet kommer att kräva någon diesel. Om vegetabilisk olja är tillåtet att sitta i bränsleledningarna det kommer att stelna och täppa dem. Innan du stänger av bilen, ska du köra den på diesel tills oljan har spolats ut ur motorn. Detta är åtminstone ett par minut är värt att köra på diesel. Detta kommer att rensa bränsleledningarna av olja och ersätta det med vanlig diesel.
2

Direkt extra vatten från radiatorn genom oljetanken, eftersom den vegetabiliska oljan måste stanna varm för att fungera. När du startar bilen på diesel, måste du köra det i ca 15 minuter medan det varma vattnet värmer upp oljan. Kör några slangarna från kylaren genom oljetanken och tillbaka till kylaren bara för att rinnande varmt vatten genom oljan att smälta det. Du kan kringgå detta steg genom att köpa en separat värmare och uppvärmda bränsleledningar för oljetanken. Addera 3

Installera ett filter för att rengöra brännolja. Du kan bokstavligen använda gamla yngel olja från lokala restauranger att driva din konverterade motor. Eftersom det kommer att finnas partiklar från vad stekt i olja kvar i det, måste du filtrera den innan du lägger den i tanken. Detta är inte tillräckligt, men, du måste också installera ett filter i tanken att filtrera oljan som går till motorn. En vanlig diesel filter filtrerar vanligtvis partiklar upp till 10 mikrometer. Detta är acceptabelt, eller så kan du få ett finare filter om du önskar ännu renare bränsle.
4

Installera en ventil för att växla mellan tankarna. Detta är precis som att installera en ventil för att växla mellan två vanliga bränsletankar. Du måste ansluta ventilen till en switch eller knapp på instrumentbrädan. Förutom knappen, behöver du ytterligare två mätare på instrumentbrädan: en temperaturmätare för att berätta när oljan är varm nog att använda och en bränslemätare att tala om hur mycket olja i tanken. Installera mätarna är den svåraste delen av omvandlingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134450.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.