Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera 22R till Propan

Terrängfordon kan dra stor nytta av att konvertera från bensin till propan. Fordon kommer att se bättre bränsle körsträcka, ökad makt, och ökad säkerhet. Den propan är mer kostnadseffektivt och löper renare än bensin. Det är olagligt att konvertera nyare bilar till propan för en street-rättsliga tillämpningen. Federala regler kommer inte tillåta några ändringar i datorsystemet. Kontrollera programmet och se till att det är lagligt i delstaten fordonet kommer att arbeta i innan du gör några ändringar. Saker du behöver
Ombyggnadssats
Gasolflaskan
Skruvmejsel mutterdragare
Scraper
L-formad vinkel järn
Visa fler instruktioner
1

Ta reda på vad du får. Det finns många alternativ för att köpa satsen behövs för omvandlingen. Vissa kan verka billigare än andra, men se till att de innehåller allt som behövs för att göra jobbet på rätt sätt. Satsen bör innehålla tank konsoler, bränsleledningar och kopplingar, skiljevägg med säkerhetsventil, bränslefilter, solenoid, regulator, mixer, linjer vatten, ånga slang, luft-och avluftningsfilter och instruktioner. Den propan tank kommer inte att ingå i satsen. Den kan beställas separat
2

Ta bort alla delar från konverteringssats när det anländer och se till att allt som anges ingår. Ta gasen
3

tank från fordonet och kasta. Ta bort luftfiltret och förgasaren och ledningar från motorn. Skruva bort bottenplattan från förgasaren och ta bort gasreglage koppling. Ta bort den gamla packningen från bottenplattan. Skrapa loss om så behövs med en liten skrapa. Montera den nya packningen och skruva fast bottenplattan på mixer som ingår i satsen. Skruva fast blandaren på grenröret.
4

Fäst de två utanför mässingsdetaljer för vatten, in och ut, på regulatorn. Ställ sedan in bränslefiltret i solenoiden och in i regulatorn i mitten. Skruva fast regulatorn på det inre fender. De flesta kit inkluderar inte fästet att göra detta, men en liten del av L-formad vinkel järn kommer att fungera.
5

Fäst ånga slangen till regulatorn och mixern. Dra åt slangklämmorna ordentligt med en platt skruvmejsel. Dubbelkolla beslag för eventuella läckor och dra åt eller justera ångan slangen efter behov.
6

Mät och skär bränsleledningarna. Bränsleledningar varierar från fordon till fordon och de som ingår i satsen kommer att vara tillräckligt lång för att täcka många applikationer. Mät den korta linjen som går från torpedväggen till tanken. Skär den på längden och pressa beslag i båda ändarna av linjen. Dra åt med en öppen ände skiftnyckel och fäst den färdiga linjen till skottet och tanken.
7

Kör långa bränsleledningen som tar bränsle från tanken till regulatorn längs den gamla bränsleledningen. Dra linjer för att förhindra bindning.
8

Bolt gasolflaskan till fordonet. I en pickup, till exempel för att borra hål i sängen matcha hålen i beslagen som ingår i satsen och skruva tanken i sängen.
9

Wire solenoiden till den inskrivna källa så det startar när startnyckeln vrids. Fäst gasreglage koppling. Montera nya filter och kontrollerar alla ledningar, armaturer och bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134769.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.