Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är Biobränsle Made Of?

Biobränslen skördas från organiska material av vegetabiliskt eller animaliskt ursprung. Även om alla bränslen, inklusive gaser, som härrör från icke-fossila biologiska material kan klassificeras som biobränsle, är den term som vanligen används för flytande biobränslen som används i våra bilar. Dessa biobränslen innefattar etanol, även känd som etyl-alkohol, och biodiesel, som är gjord av fettsyraestrar. Biobränslen blandas med bensin eller diesel för att göra fordonen miljövänliga och förbättra motorns prestanda. Etanol

Etanol framställs från jordbruksgrödor som majs och sockerrör genom jäsning, den kemiska process som också ger oss bröd och vin. Eftersom jäsning av socker eller stärkelse (i grödor) i närvaro av jäst och vatten ger en blandning av etanol och vatten, vid produktion, har etanol som skall separeras från vatten genom destillation. Denna reningsprocess är ansvarig för de höga kostnaderna för ren etanol. Addera Biodiesel

Biodiesel framställs av vegetabilisk eller animalisk olja genom en reaktion som kallas transesterifiering. När olja (triglycerid) blandas med en alkohol och en katalysator i en reaktor, är en blandning av fettsyraestrar (biodiesel) och glycerol produceras. Glycerol och andra rester måste separeras ut från blandningen för att erhålla användbar biodiesel. Sojabönor är den primära råvaran i USA för att producera biodiesel.
Inblandning av biodrivmedel

I USA, E10 (gasohol), en blandning av 10% (volym) etanol med 90% bensin, är tillgänglig för användning i personbilar och lätta lastbilar. E85, som har 85% etanol, är tillgängligt för flexibel-fuel-fordon. Mängden biodiesel i populära biodiesel-diesel blandar varierar mellan 2% och 20%.
Fotosyntesen

På det hela taget är det energi från solen som vi så småningom anställa som biobränslen. Växter förbrukar ljusenergi från solen och koldioxid och vatten från omgivningen att tillverka glukos. Denna glukos sedan får omvandlas till socker och oljor (i grödor) som ger oss biobränslen.
Framtiden

Forskare har försökt att få biobränslen från icke-ätbara källor . Om energi från växtcellulosa, industriavfall och gödsel används för att köra våra bilar och lastbilar, inte bara kommer världen att bli renare, men maten själv kommer att sparas från att bli en viktig energikälla. Längs dessa linjer, forskning pågår för att göra alger den primära framtida källa för biodrivmedel. Även biobränslen är förnybara energikällor och är därför önskvärd, kan det ta år att ersätta konventionella bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134040.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.